Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi :
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi :
Kişisel Bilgiler
DR. ÖĞR. ÜYESİ SEDA ÖZGEN
- E-posta: sozgen@karatekin.edu.tr
- Bağlı Birimi : Gıda Teknolojisi
- İş Tel (Dahili): +90 (376) 218 95 00 / 8357
- Web Adresi: https://websitem.karatekin.edu.tr/sozgen
- Adres: Çankırı Karatekin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Uluyazı Kampüsü Merkez/Çankırı
Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Doktora
2010 - 2014
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/
Tez Adı: Domatesten likopen izolasyonuna yönelik monodispers kromatografik kolon dolgu maddelerinin sentezi, likopenin saflaştırılması ve enkapsülasyonu
Yüksek Lisans
2008 - 2010
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Çilek meyvesinden doğal aroma bileşenlerinin katı faz ekstraksiyon sistemleriyle elde edilmesi ve karakterizasyonu
Lisans
2003 - 2008
MERSİN ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./
Tez Adı: ---
Araştırma Alanları
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- YARDIMCI DOÇENT
- 2014 -
- ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ
- MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
- Bölüm Başkan Yardımcısı
- 2014 -
- ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
- Kara mürverden (Sambucus nigra L.) derin ötektik çözücüler ile biyoaktif bileşenlerin ekstraksiyonu ve bileşenlerin karakterizasyonu
- Çankırı Karatekin Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- RUVEYDA EYMEN ALPTEKİN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2023
- Hodan tohumu Borago officinalis L. yağı enkapsülasyonu
- Çankırı Karatekin Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- MELİKE KÖKSAL(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022
- Kara havuç antosiyaninlerinin enkapsülasyonu
- Çankırı Karatekin Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- SANUBAR SARDARBAYLI(Öğrenci),Yüksek Lisans,2021
- Keten tohumu ve zencefil oleoresinlerinin mikroenkapsülasyonu ve enkapsülasyon parametrelerinin optimizasyonu
- Çankırı Karatekin Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Tarım ve Yaşam Bilimleri Anablim Dalı
- BÜŞRA ŞAHİN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2019
Dersler
VERİLEN DERSLER
GMÜ 305 Kütle Transferi,2020-2021,Lisans (Türkçe)
GMÜ 402 Gıda Teknolojisi II,2019-2020,Lisans (Türkçe)
GMÜ581 Alternatif Koruma Yöntemleri,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
GMÜ 581Gelişmiş Ekstraksiyon Teknikleri,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
GMÜ 432 Gıda Muhafaza Yöntemleri ve Raf Ömrü,2019-2020,Lisans (Türkçe)
GMÜ 322 “Gıda Ambalajları ve Teknolojisi,2019-2020,Lisans (Türkçe)
GMÜ 305 Kütle Transferi,2019-2020,Lisans (Türkçe)
gıda biyokimyası,2015-2016,Lisans (Türkçe)
Temel İşlemler Laboratuvarı,2015-2016,Lisans (Türkçe)
kütle transferi,2015-2016,Lisans (Türkçe)
Gıda Muhafaza teknikleri ve raf ömrü,2015-2016,Lisans (Türkçe)
fonksiyonel gıdalar,2015-2016,Lisans (Türkçe)
kütle transferi,2014-2015,Lisans (Türkçe)
gıda biyokimyası,2014-2015,Lisans (Türkçe)
gıda muhafaza teknikleri ve raf ömrü,2014-2015,Lisans (Türkçe)
Yayınlar&Eserler
Makale Adı : Development of thymol-loaded polymeric films designed as wound dressing materials: Physical, antioxidant, antibacterial, cytocompatibility, and wound healing properties
Dergi Adı : JOURNAL OF DRUG DELIVERY SCIENCE AND TECHNOLOGY
Cilt :
ISSN : 1773-2247
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Evaluation of high temperature-vacuum application periods during conventional drying of mushroom slices
Dergi Adı : Pamukkale University Journal of Engineering Sciences
Cilt :
ISSN : 1300-7009
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Vacuum modification of wheat bread with encapsulated rosehip extract: Evaluation of physicochemical and microstructural properties
Dergi Adı : Journal of Cereal Science
Cilt : 112
ISSN : 1095-9963
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Çankırı’nın Farklı Bölgelerinde Üretilen Balların Antibakteriyel, Antioksidan Özellikleri ve Bazı Kimyasal Parametreleri
Dergi Adı : Van Veterinary Journal
Cilt : 34
ISSN : 2149-3359
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Zencefil ve Keten Tohumu Oleoresinlerinin Elde Edilmesi ve Ekstraksiyon Koşullarının Cevap Yüzey Yöntemi İle Optimizasyonu
Dergi Adı : Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Cilt :
ISSN : 2148-2683
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Synthesis and characterisation of porous polyvinylpyrrolidone-co-poly(divinylbenzene) (PVP-co-PDVB) copolymer resins for the isolation of betalains from red beetroot
Dergi Adı : JOURNAL OF POROUS MATERIALS
Cilt : 27
ISSN : 1380-2224
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Synthesis and Characterization of Acrylonitrile co Divinylbenzene AN DVB Polymeric resins for the Isolation of Aroma Compounds and Anthocyanins from Strawberry
Dergi Adı : Food and Bioprocess Technology
Cilt : 6
ISSN : 1935-5130
Yayın Tarihi :
Makale Adı : The effect of starch concentration and temperature on grape molasses Rheological and Textural properties
Dergi Adı : Food and Bioprocess Technology
Cilt : 6
ISSN : 1935-5130
Yayın Tarihi :
Makale Adı : Development and Characterization of Lipophilic Polymeric Adsorbents for Isolation of Anthocyanins from Black Carrot
Dergi Adı : Food Analytical Methods
Cilt : 6
ISSN : 1936-9751
Yayın Tarihi :
Bildiri Adı : THE EFFECT OF Moringa Oleifera L. EXTRACT ON TEXTURAL CHARACTERISTICS OF SET-YOGHURT
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AYDEMİR OĞUZ, Aldulaimi Adnan Mohammed Ahmeed, Masaoodi Hussein Saeed Jameel, ÖZGEN SEDA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Süt Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.09.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :31.08.2022
Bildiri Adı : Cytotoxicity and Antibacterial Activity of Silk Fibroin Based Wound Dressing Films Incorporated with Ginger Extract
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : BAL ÖZTÜRK AYÇA,Akgüner Zeynep Püren,ÖZGEN SEDA,ÖZBAŞ ZEHRA,ÖZKAHRAMAN BENGİ,ÇEPNİ YÜZBAŞIOĞLU FATMA ELİF,ÇAKIR ÖZGÜR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Biyomühendislik>Biyomalzemeler
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 09.09.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :11.09.2019
Basım Tarihi :09.09.2019
Bildiri Adı : Zencefil Ekstraktı İçeren Antibakteriyel Özellikte Doğal Yara Örtülerinin Hazırlanması ve Karakterizasyonu
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : BAL ÖZTÜRK AYÇA,ÖZGEN SEDA,ÖZBAŞ ZEHRA,ÖZKAHRAMAN BENGİ
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Biyomühendislik>Biyomalzemeler
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 04.09.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :06.09.2019
Basım Tarihi :04.09.2019
Bildiri Adı : Microencapsulation of Ginger Oleoresin by Ionic Gelation Method
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÖZGEN SEDA,KANDEMİR SEDA,SARIOĞLU KEMAL
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :15.05.2017
Bildiri Adı : Modelling of extraction parameters of microwave and freeze-dried paprica oleoresins
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÖZGEN SEDA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :15.05.2017
Bildiri Adı : Methods Used in Encapsulation of Food Ingredients
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : SARIOĞLU KEMAL,ORAL RASİM ALPER,ÖZGEN SEDA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 08.04.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.04.2015
Basım Tarihi :01.04.2015
Bildiri Adı : Süspansiyon Polimerizasyonu Tekniği ile Kromatografik kolon dolgu Materyallerinin Hazırlanması ve Model Sistemlerde İncelenmesi
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ORAL RASİM ALPER,SARIOĞLU KEMAL,ÖZGEN SEDA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 08.04.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :10.04.2015
Basım Tarihi :01.04.2015
Bildiri Adı : Bitkisel Atıkların Değerlendirilerek Gıda Sanayiine Kazandırılması Ve Ekonomik Önemi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : Kandemir Seda, Büyükbezgin Ayşegül, Öztürk Aylin, ÖZGEN SEDA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Bilimi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 12.11.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Optimization of Microencapsulation Parameters of Ginger Oleoresins
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : Şahin Büşra, ÖZGEN SEDA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Kimyası>Gıda Bilimi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 04.10.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Modelling of Extraction Parameters of Flaxseed Oleoresins
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : Şahin Büşra, ÖZGEN SEDA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Bilimi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 04.10.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Çeşitli Biyoaktif Bileşenlerin, Katı Faz Ekstraksiyonuna Yönelik Polimerik Kolon Dolgu Maddeleri ile Saflaştırılması
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : SARIOĞLU KEMAL, ÖZGEN SEDA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Bilimi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 29.05.2012
Etkinlik Bitiş Tarihi :30.05.2012
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi İçin Monodispers Kolon Dolgu Maddesi Sentezi ve Likopen Ayrılmasında Kromatografik Performans Parametrelerinin Tayini
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÖZGEN SEDA, SARIOĞLU KEMAL
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Bilimi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 02.10.2013
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Optimization of encapsulation parameters by experimental design method in aljinat-kitosan membrane capsules
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÖZGEN SEDA, BAŞ DENİZ
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Bilimi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 28.06.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :29.06.2019
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Likopenin Doğal Renklendrici ve Biyoaktif Bileşen Olarak Kullanımı
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÖZGEN SEDA, SARIOĞLU KEMAL
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Kimyası>Gıda Bilimi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 02.10.2013
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Determination of Volatile Components of Three Unifloral Honey By Head Space Solid Phase Microextraction (Spme) Equipped Gas Chromatography/Mass Spectrometry
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÖZGEN SEDA, SARIOĞLU KEMAL, ORAL RASİM ALPER
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Bilimi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 22.02.2012
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Comparison of Two Different Artificial Neural Network Models to Estimate the HMF Levels
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ORAL RASİM ALPER, ÖZGEN SEDA, DOĞAN MAHMUT, SARIOĞLU KEMAL
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Bilimi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 26.05.2011
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Doğal renk Maddelerinin Mikroenkapsülasyonu
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÖZGEN SEDA, SARIOĞLU KEMAL, ORAL RASİM ALPER
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Bilimi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 12.11.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Isolation And Characterization Of Natural Aroma Compounds From Strawberry By Using Solid Phase Extraction Systems
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : SARIOĞLU KEMAL, ÖZGEN SEDA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Bilimi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 26.05.2011
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Likopenin İyonik Jelasyon Yöntemi Kullanılarak Mikroensapsülasyonunda Kapsül Üretim Parametrelerinin Kapsüllerin Morfolojik Özellikleri Üzerine Etkisi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÖZGEN SEDA, SARIOĞLU KEMAL
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Bilimi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 12.11.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Bitkisel Uçucu Yağlar Ve Elde Etme Yöntemleri
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : Atasever Fatma, ÖZGEN SEDA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Bilimi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 12.11.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Isolation Of Anthocyanins From Black Carrot With Solid Phase Extraction Technique
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÖZGEN SEDA, SARIOĞLU KEMAL, KARABEKMEZ ERDEM TUĞBA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Bilimi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 03.11.2010
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 8
Proje Adı: Akıllı paketlemeye yönelik uyarıya duyarlı polimerler kullanılarak hazırlanan filmlerin sentezi ve karakterizasyonu
Bitiş Tarihi : 15.05.2024
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-09-26 14:25:47
Proje Adı: Kestane Propolis Ektraktının Enkapsüle Formlarının Üretimi ve Fonksiyonel Gıda Üretiminde Kullanımı
Bitiş Tarihi : 12.12.2022
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : -Tübitak 1512
Güncelleme Tarihi : 2023-01-09 23:34:49
Proje Adı: Keten Tohumu Ve Zencefil Oleoresinlerinin Mikronkapsülasyonu Ve Enkapsülasyon Parametrelerinin Optimizasyonu
Bitiş Tarihi : 06.08.2019
Proje Konusu : Gıda Kimyası
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2021-02-21 21:49:50
Proje Adı: Aljinat-Kitosan Membranlı Kapsüllerde Enkapsülasyon Parametrelerinin Deneysel Tasarım Yöntemi İle Optimizasyonu
Bitiş Tarihi : 19.03.2018
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2020-12-31 14:59:30
Proje Adı: Gıda Analizlerinde Akıllı Telefon ile Görüntüleme ve Renk Ölçümü
Bitiş Tarihi : 09.03.2018
Proje Konusu : Gıda Analizlerinde Akıllı Telefon ile Görüntüleme ve Renk Ölçümü
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2020-12-31 14:59:22
Proje Adı: Karanfil Çörekotu Ve Nane Oleoresinlerinin Enkapsülasyonu Ve Doğal Gıda Katkı Maddesi Olarak Fonksiyonel Fırıncılık Ürünlerinde Kullanılması
Bitiş Tarihi : 31.12.2016
Proje Konusu :
Proje Konum : Danışman
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2017-01-11 04:01:53
Proje Adı: Farklı kurutma yöntemleri ile kurutulan kırmızıbiber posasından karotenoidlerin ekstraksiyonu mikroenkapsülasyonu ve kapsüllerin karakterizasyonu
Bitiş Tarihi : 21.11.2017
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2018-01-11 16:14:04
Proje Adı: Süspansiyon Polimerizasyonu Tekniği İle Kromatografik Kolon Dolgu Materyallerinin Hazırlanması Ve Sentez Parametrelerinin Kolon Performansları Üzerine Etkilerinin Model Sistemlerde İncelenmesi
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2017-01-11 04:04:10
Bilimsel Faaliyetler
Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Gıda Kimyası
Gıda Teknolojileri
Temel İşlemler
Güncelleme Tarihi : 2024-04-03 08:55:26