YÖKSİS Son Veri Güncelleme Tarihi : 21.12.2024 17:43:46
Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 16.12.2024 23:02:33
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 4.12.2024 23:01:33

Kişisel Bilgiler

ÖĞR. GÖR. SEVİNÇ BAKAN




  • E-posta: sevincbakan@karatekin.edu.tr
  • Bağlı Birimi : Toplum Beslenmesi
  • İş Tel (Dahili): +90 (376) 218 95 00 / 3128

Eğitim Bilgileri

Mezuniyet

Doktora

2015 - 2023

GAZİ ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/BESLENME VE DİYETETİK (DR)/

Tez Adı: YETİŞKİNLERDE ÖĞÜN SIKLIĞI İLE DİYET KALİTESİ VE YEME TUTUMU ARASINDAKİ İLİŞKİ

Yüksek Lisans

2011 - 2013

GAZİ ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/BESİN ANALİZLERİ VE BESLENME (YL) (TEZLİ)/

Tez Adı: Çankırı Özel Karatekin Hastanesi Sağlık Personeli ve Diyet Polikliniğine Başvuran Hastaların Gıda Takviyelerini Kullanım Alışkanlıkları Üzerine Bir Araştırma

Lisans

2002 - 2006

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK TEKNOLOJİSİ YÜKSEKOKULU/BESLENME VE DİYETETİK PR./

Tez Adı: ---

Araştırma Alanları

Sağlık Bilimleri Temel Alanı

Beslenme ve Diyetetik

Akademik Idari Deneyim

AKADEMİK ÜNVANLAR
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
2020 -
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

YÖNETİMSEL GÖREVLER
Anabilim Dalı Başkanı
2024 -
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

Tezler

YÖNETİLEN TEZLER

Yönetilen tez bilgisi bulunamadı.

Dersler

VERİLEN DERSLER

Topluma Hizmet Uygulamaları,2024-2025,Lisans (Türkçe)

Seminer I,2024-2025,Lisans (Türkçe)

BES113 Beslenme İlkeleri I,2024-2025,Lisans (Türkçe)

BES305 Temel Beslenme İlkeleri,2024-2025,Lisans (Türkçe)

BES222 Beslenme ve Diyetetikte Etik,2024-2025,Lisans (Türkçe)

Toplu Beslenme Sistemleri I,2024-2025,Lisans (Türkçe)

Bitirme Projesi I,2024-2025,Lisans (Türkçe)

Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları II,2024-2025,Lisans (Türkçe)

Beslenme ve Diyetetikte Girişimcilik,2023-2024,Lisans (Türkçe)

Bitirme Projesi II,2023-2024,Lisans (Türkçe)

Beslenme ve Diyetetetikte Temel Yaklaşımlar,2023-2024,Lisans (Türkçe)

Beslenme Biliminde Bilgi Okuryazarlığı,2023-2024,Lisans (Türkçe)

Toplu Beslenme Sistemleri I,2023-2024,Lisans (Türkçe)

Topluma Hizmet Uygulamaları,2023-2024,Lisans (Türkçe)

Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları II,2023-2024,Lisans (Türkçe)

Dünya Mutfakları,2023-2024,Lisans (Türkçe)

Bitirme Projesi I,2023-2024,Lisans (Türkçe)

Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları IV,2023-2024,Lisans (Türkçe)

Toplu Beslenme Sistemleri II,2023-2024,Lisans (Türkçe)

Temel Beslenme İlkeleri,2023-2024,Lisans (Türkçe)

Beslenme İlkeleri,2023-2024,Lisans (Türkçe)

Beslenme ve Dİyetetikte Temel Yaklaşımlar,2022-2023,Lisans (Türkçe)

Çocuk Hastalıklarında Beslenme I,2022-2023,Lisans (Türkçe)

Toplu Beslenme Sistemleri I,2022-2023,Lisans (Türkçe)

Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları II,2022-2023,Lisans (Türkçe)

Temel Beslenme İlkeleri,2022-2023,Lisans (Türkçe)

Çocuk Hastalıklarında Beslenme I,2021-2022,Lisans (Türkçe)

Beslenme ve Dİyetetikte Temel Yaklaşımlar,2021-2022,Lisans (Türkçe)

Temel Beslenme İlkeleri,2021-2022,Lisans (Türkçe)

Toplu Beslenme Sistemleri I,2021-2022,Lisans (Türkçe)

Toplu Beslenme Sistemleri II,2021-2022,Lisans (Türkçe)

Dünya Mutfakları,2020-2021,Lisans (Türkçe)

Egzersiz ve Beslenme,2020-2021,Lisans (Türkçe)

Beslenme İlkeleri,2020-2021,Lisans (Türkçe)

Beslenme ve Diyetetikte Girişimcilik,2020-2021,Lisans (Türkçe)

Beslenme ve Dİyetetikte Temel Yaklaşımlar,2020-2021,Lisans (Türkçe)

Temel Beslenme İlkeleri,2020-2021,Lisans (Türkçe)

Beslenme İlkeleri,2019-2020,Lisans (Türkçe)

Sağlıklı Yaşam ve İnovasyon,2019-2020,Lisans (Türkçe)

Türk Mutfak Kültürü,2019-2020,Lisans (Türkçe)

Temel Beslenme İlkeleri,2019-2020,Lisans (Türkçe)

Yayınlar&Eserler

İndeks Türü - Makale Sayısı Grafiği

Yıl - Makale Sayısı Grafiği

Toplam Makale Sayısı (YOKSIS) : 5

Makale Adı : The Effect of Meal Frequency on Body Composition, Biochemical Parameters and Diet Quality in Overweight/Obese Individuals

Yazar Bilgisi : BAKAN SEVİNÇ,GEZMEN KARADAĞ MAKBULE
Dergi Adı : Journal of the American Nutrition Association
Cilt :
ISSN : 2769-7061
Yayın Tarihi : 2024

Makale Adı : OBEZİTE TEDAVİSİNDE TARTIŞMALI BİR KONU: ÖĞÜN SIKLIĞI

Yazar Bilgisi : BAKAN SEVİNÇ, GEZMEN KARADAĞ MAKBULE
Dergi Adı : Avrasya Sağlık Bilimleri Dergisi
Cilt : 5
ISSN : 2651-3501
Yayın Tarihi : 2022

Makale Adı : COVID-19 Pandemisinde Bağışıklık Üzerine Antioksidan Vitaminlerin Etkisi

Yazar Bilgisi : BAKAN SEVİNÇ,DEVEBOYNU ŞEYMA NUR,TAYHAN KARTAL FATMA
Dergi Adı : Avrasya Sağlık Bilimleri Dergisi
Cilt : 3
ISSN : 2651-3501
Yayın Tarihi : 2020

Makale Adı : Determining the relationship between body mass index, healthy lifestyle behaviors and social appearance anxiety

Yazar Bilgisi : ŞANLIER NEVİN, PEHLİVAN MERVE, SABUNCULAR GÜLEREN, BAKAN SEVİNÇ
Dergi Adı : Ecology of Food and Nutrition
Cilt : 57
ISSN : 0367-0244","1543-5237
Yayın Tarihi : 2018

Makale Adı : Enerji Harcamasının Düzenlenmesinde Hormonların Etkileri

Yazar Bilgisi : BAKAN SEVİNÇ, TEK NİLÜFER
Dergi Adı : Acibadem Universitesi Saglik Bilimleri Dergisi
Cilt : 9
ISSN : 1309-470X
Yayın Tarihi : 2018

Yıl - Makale Sayısı Grafiği

Yıl - Atıf Sayısı Grafiği

Toplam Makale Sayısı (Google Scholar) : 12

Makale Adı : The Effect of Meal Frequency on Body Composition, Biochemical Parameters and Diet Quality in Overweight/Obese Individuals

Yazar Bilgisi : S Bakan, M Gezmen Karadağ
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :

Makale Adı : BESLENME KÜLTÜRÜ VE BESLENMENİN TARİHSEL GELİŞİMİ

Yazar Bilgisi : SB Şeyma Nur Ercan
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :

Makale Adı : SAĞLIKLI BESLENMEYE PRATİK BİR KATKI: TÜKETİME HAZIR YİYECEKLER

Yazar Bilgisi : S Bakan
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :

Makale Adı : MAJÖR DEPRESYONDA MİKROBİYOTA VE PSİKOBİYOTİKLER,

Yazar Bilgisi : ŞNE Sevinç Bakan
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Obezite Tedavisinde Tartışmalı Bir Konu: Öğün Sıklığı

Yazar Bilgisi : S Bakan, MG Karadağ
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Sağlıklı Yaşamda Tuz Ve Beslenme İlişkisi

Yazar Bilgisi : ŞND Sevinç BAKAN,Fatma Tayhan Kartal
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı :

Makale Adı : The effect of antioxidant vitamins on im-munity in the COVID-19 pandemic

Yazar Bilgisi : S Bakan, ŞN Deveboynu, KF Tayhan
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 10

Makale Adı : COVID-19 pandemisinde bağışıklık üzerine antioksidan vitaminlerin etkisi

Yazar Bilgisi : S Bakan, ŞN Deveboynu, FT Kartal
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 3

Makale Adı : Covıd-19 Krizi Sırasında Antioksidan Minerallerle Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek

Yazar Bilgisi : SB Fatma Tayhan Kartal
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Determining the relationship between body mass index, healthy lifestyle behaviors and social appearance anxiety

Yazar Bilgisi : N Sanlier, M Pehlivan, G Sabuncular, S Bakan, Y Isguzar
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 56

Makale Adı : Enerji harcamasının düzenlenmesinde hormonların etkileri

Yazar Bilgisi : S Bakan, NA Tek
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 7

Makale Adı : Çankırı Özel Karatekin Hastanesi sağlık personeli ve diyet polikliniğine başvuran hastalarda gıda takviyelerinin kullanımı üzerine bir araştırma

Yazar Bilgisi : SK Bakan
Yayın Tarihi : 2013
Atıf Sayısı : 5
Sistemde kayıtlı makale kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı bildiri kaydı bulunamadı!

Ulusal - Uluslararası Grafiği

Toplam Kitap Sayısı : 8

Kitap Adı : Tıp ve Sağlık Bilimlerinde Güncel Araştırmalar

Kitap Türü : Bilimsel Kitap / Kitap Bölümü
Yazar Adı : BAKAN SEVİNÇ,ERCAN ŞEYMA NUR
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Beslenme ve Diyetetik>susam
Yayın Evi : Livre de Lyon
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-2-38236-741-4
Basım Türü :Elektronik
YIL :2024

Kitap Adı : SAĞLIK & BİLİM 2023: Beslenme -II

Kitap Türü : Bilimsel Kitap / Kitap Bölümü
Yazar Adı : BAKAN SEVİNÇ
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Beslenme ve Diyetetik>tüketime hazır gıda
Yayın Evi : Efe Akademi Yayınları
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :9786256504325
Basım Türü :Basılı
YIL :2023

Kitap Adı : Sağlık Alanında Uluslararası Araştırma ve Değerlendirmeler Cilt 2

Kitap Türü : Bilimsel Kitap / Kitap Bölümü
Yazar Adı : BAKAN SEVİNÇ, ERCAN ŞEYMA NUR
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Beslenme ve Diyetetik>psikobiyotikler
Yayın Evi : Serüven Yayınevi
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-6760-70-7
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2023

Kitap Adı : Disiplinler arası Bakış Açısıyla Sağlık Antropolojisi ve Sosyolojisi

Kitap Türü : Bilimsel Kitap / Kitap Bölümü
Yazar Adı : ERCAN ŞEYMA NUR, BAKAN SEVİNÇ
Alan Bilgisi :Temel Alan>>Beslenme Kültürü
Yayın Evi : Livre de Lyon
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-2-38236-615-8
Basım Türü :Basılı
YIL :2023

Kitap Adı : Sağlık Bilimleri Alanında Akademik Araştırma ve Derlemeler II

Kitap Türü : Bilimsel Kitap / Kitap Bölümü
Yazar Adı : AŞKAR ŞİNASİ, BAKAN SEVİNÇ
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Beslenme ve Diyetetik>postbiyotikler
Yayın Evi : Platanus Kitap
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-6634-07-7
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2023

Kitap Adı : HER YÖNÜYLE TUZ

Kitap Türü : Bilimsel Kitap / Kitap Bölümü
Yazar Adı : BAKAN SEVİNÇ,TAYHAN KARTAL FATMA,ERCAN ŞEYMA NUR
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->ÇOK DİSİPLİNLİ SAĞLIK BİLİMLERİ
Yayın Evi : NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ.
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-7677-33-2
Basım Türü :Basılı
YIL :2020

Kitap Adı : COVID-19 PANDEMİSİ EVDE İZOLASYON DÖNEMİNDE SAĞLIĞIN YÖNETİMİ REHBERİ

Kitap Türü : Bilimsel Kitap / Kitap Bölümü
Yazar Adı : AŞKAR ŞİNASİ,BAKAN SEVİNÇ,TAYHAN KARTAL FATMA,ERCAN ŞEYMA NUR
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Beslenme ve Diyetetik
Yayın Evi : ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-82910-3-4
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2020

Kitap Adı : Sağlık Bilimlerinde Multidisipliner Araştırmalar - 1

Kitap Türü : Bilimsel Kitap / Kitap Bölümü
Yazar Adı : TAYHAN KARTAL FATMA,BAKAN SEVİNÇ
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->ÇOK DİSİPLİNLİ SAĞLIK BİLİMLERİ
Yayın Evi : efe akademi
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-7729-16-1
Basım Türü :Basılı
YIL :2020

Proje&Patent&Tasarım

Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği

Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği

Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği

Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği

Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 2

Proje Adı: FARKLI YAĞ TÜRLERİ KULLANILARAK SIK RASTLANAN KRONİK HASTALIKLARA ÖZGÜ, BESİN DEĞERİ İYİLEŞTİRİLMİŞ TARİFELER GELİŞTİRME

Başlama Tarihi : 02.10.2023
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum :
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2024-11-29 15:43:01

Proje Adı: Beslenme Ve Diyetetikte Dijitalleşme

Başlama Tarihi : 08.01.2020
Bitiş Tarihi : 01.07.2021
Proje Konusu : Beslenme Ve Diyetetikte Dijitalleşme
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : ARAŞTIRMA PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2023-02-24 11:06:20
Sistemde kayıtlı patent kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı tasarım kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı sanat kaydı bulunamadı!

Bilimsel Faaliyetler

Sistemde kayıtlı üyelik bilgisi bulunamadı!
Sistemde kayıtlı editörlük bilgisi bulunamadı!

Temel Alan : Sağlık Bilimleri Temel Alanı

Bilim Alanı : Beslenme ve Diyetetik

Anahtar Kelimeler :




Güncelleme Tarihi : 2024-08-26 09:14:13

Başarılar & Tanınırlık

Sistemde kayıtlı ödül bilgisi kaydı bulunamadı!

Duyurular & Dokümanlar

Sistemde kayıtlı duyuru kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı döküman kaydı bulunamadı!