Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 22.12.2024 15:31:19
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 22.12.2024 16:49:40
Kişisel Bilgiler
DOÇ. DR EMİN BURÇİN ÖZVURAL
- E-posta: bozvural@karatekin.edu.tr
- Bağlı Birimi : Gıda Teknolojisi
- İş Tel (Dahili): +90 (376) 218 95 00 / 8355
- Web Adresi: https://websitem.karatekin.edu.tr/bozvural
- Adres:
Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Doktora
2003 - 2010
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/
Tez Adı: Üzüm çekirdeği ekstraktı, unu ve yağının et ürünleri üretiminde kullanımının araştırılması
Yüksek Lisans
2001 - 2003
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: İnteresterifiye yağ karışımlarının düşük yağlı sosis üretiminde kullanımının araştırılması
Lisans
1995 - 2000
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./
Tez Adı: ---
Araştırma Alanları
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- YARDIMCI DOÇENT
- 2016 - 2016
- University of California, Davis
- Mühendislik Fakültesi / Biyolojik Sistem Mühendsiliği
- YARDIMCI DOÇENT
- 2012 -
- ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ
- MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
- YARDIMCI DOÇENT
- 2013 - 2014
- Rutgers, The State University of New Jersey, University College-New Brunswick
- Biyoljik ve Çevre Bilimleri Fakültesi / Gıda Bilimi
- ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
- 2007 - 2007
- Kobenhavns Universitet (University of Copenhagen)
- / Gıda Bilimi
- ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
- 2002 - 2009
- HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
- MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
- Anabilim Dalı Başkanı
- 2014 - 2016
- ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ
- Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörü
- 2013 - 2013
- ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ
- Dekan Yardımcısı
- 2012 - 2013
- ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ
- Erasmus Koordinatörü
- 2016 -
- ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
- Designing non-invasive quality control methods for pharmaceutical drugs
- Orta Doğu Teknik Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Biyoteknoloji Ana Bilim Dalı
- HANİ ALAM(Öğrenci),Doktora,2024
- Formulation and characterization of Pickering emulsions stabilized with whey protein isolate and gum Arabic
- Orta Doğu Teknik Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ESRANUR KAYA(Öğrenci),Yüksek Lisans,2024
- Türkiye pazarındaki tahıllı kaşık mamaların paket açıldıktan sonra farklı saklama koşullarındaki raf ömrü sürelerinin incelenmesi
- Çankırı Karatekin Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- SEFA TUNCEL(Öğrenci),Yüksek Lisans,2023
- Nar kabuğu ekstraktının siraz (Capoeta damascına) ve bizir(Carasobarbus luteus) balığı filetolarının bazı fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerine etkisi
- Çankırı Karatekin Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- RAYA SAADULDEEN SALEH SALEH(Öğrenci),Yüksek Lisans,2023
- Determination of moisture content and crystallinity of hard candies by TD-NMR
- Orta Doğu Teknik Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- SENA KUZU(Öğrenci),Yüksek Lisans,2023
- Formulation and characterization of food simulants for cooling and freezing appliances
- Orta Doğu Teknik Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- SEÇİL BAYDEMİR(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022
- Baklagil unları içeren emülsiyon jellerin kullanıldığı model et sistemlerinin fizikokimyasal özelliklerinin incelenmesi
- Çankırı Karatekin Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- DAMLA GÜL(Öğrenci),Yüksek Lisans,2021
- Investigation of in-vitro digestive behavior of beef and poultry which are tenderized by enzymatic and acidic marination
- Orta Doğu Teknik Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- BİLGE BAŞTÜRK(Öğrenci),Yüksek Lisans,2021
- Use of non-conventional time domain (TD) NMR approachesfor characterisation of gelatin based soft candies
- Orta Doğu Teknik Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ŞİRVAN SULTAN UĞUZ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2020
- In vitro digestibility of soy-protein isolate containing soft candies formulated with D-psicose
- Orta Doğu Teknik Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ELİF GÖKÇEN SAKAR(Öğrenci),Yüksek Lisans,2019
Dersler
VERİLEN DERSLER
Gıda Analizleri Laboratuvarı,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Gıda Mühendisliğinde Biyoteknoloji Uygulamaları,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Gıda Teknolojisi I,2023-2024,Lisans (Türkçe)
ISI TRANSFERİ,2020-2021,Lisans (Türkçe)
GIDA ANALİZLERİ LABORATUVARI,2020-2021,Lisans (Türkçe)
GIDALARIN FİZİKOKİMYASI,2020-2021,Yüksek Lisans (İngilizce)
GIDA TEKNOLOJİSİ I (Et Bilimi ve Teknolojisi),2020-2021,Lisans (Türkçe)
GIDA ANALİZLERİ LABORATUVARI,2019-2020,Lisans (Türkçe)
ISI TRANSFERİ,2019-2020,Lisans (Türkçe)
İLERİ TEMEL İŞLEMLER,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE BİYOTEKNOLOJİ UYGULAMALARI,2019-2020,Lisans (Türkçe)
GIDALARIN FİZİKOKİMYASI,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
ET BİYOKİMYASI,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
BİTİRME PROJESİ,2019-2020,Lisans (Türkçe)
GIDALARIN FİZİKOKİMYASI,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
GIDA ANALİZLERİ LABORATUVARI,2018-2019,Lisans (Türkçe)
GIDA TEKNOLOJİSİ I (Et Bilimi ve Teknolojisi),2018-2019,Lisans (Türkçe)
ISI TRANSFERİ,2018-2019,Lisans (Türkçe)
İLERİ TEMEL İŞLEMLER,2018-2019,Yüksek Lisans (Türkçe)
TEMEL İŞLEMLER LABORATUVARI,2018-2019,Lisans (Türkçe)
BİTİRME PROJESİ,2018-2019,Lisans (Türkçe)
BİTİRME PROJESİ,2017-2018,Lisans (Türkçe)
TEMEL İŞLEMLER,2017-2018,Lisans (Türkçe)
TEMEL İŞLEMLER LABORATUVARI,2017-2018,Lisans (Türkçe)
ISI TRANSFERİ,2017-2018,Lisans (Türkçe)
TEMEL İŞLEMLER LABORATUVARI,2016-2017,Lisans (Türkçe)
BİTİRME PROJESİ,2016-2017,Lisans (Türkçe)
MOLEKÜLER DİFÜZYON VE KÜTLE AKTARIMI,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)
ISI TRANSFERİ,2016-2017,Lisans (Türkçe)
GIDA TEKNOLOJİSİ I (Et Bilimi ve Teknolojisi),2016-2017,Lisans (Türkçe)
TEMEL İŞLEMLER,2016-2017,Lisans (Türkçe)
BİTİRME PROJESİ,2015-2016,Lisans (Türkçe)
ISI TRANSFERİ,2015-2016,Lisans (Türkçe)
GIDA TOKSİKOLOJİSİ,2015-2016,Lisans (Türkçe)
GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ,2015-2016,Lisans (Türkçe)
TEMEL İŞLEMLER,2015-2016,Lisans (Türkçe)
TEMEL İŞLEMLER LABORATUVARI,2014-2015,Lisans (Türkçe)
TEMEL İŞLEMLER,2014-2015,Lisans (Türkçe)
ISI TRANSFERİ,2014-2015,Lisans (Türkçe)
Yayınlar&Eserler
Makale Adı : Research on the characteristics of model meat systems with emulsion gels including different legume flours
Dergi Adı : International Journal of Agriculture Environment and Food Sciences
Cilt : 7
ISSN : 2602-246X
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Non-Conventional Time Domain (TD)-NMR Approaches for Food Quality: Case of Gelatin-Based Candies as a Model Food
Dergi Adı : Molecules
Cilt : 27
ISSN : 1420-3049
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Understanding the role of d-Allulose and soy protein addition in pectin gels
Dergi Adı : Journal of Applied Polymer Science
Cilt : 138
ISSN : 0021-8995
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Field-dependent NMR relaxometry for Food Science: Applications and perspectives
Dergi Adı : Trends in Food Science & Technology
Cilt : 110
ISSN : 0924-2244
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : In vitro digestibility of rare sugar (D-allulose) added pectin-soy protein gels
Dergi Adı : International Journal of Food Science & Technology
Cilt : 56
ISSN : 0950-5423
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : PORTAKAL VE HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI EMÜLSİYONLARI VE FISTIK EZMELERİNDE KULLANIMLARI
Dergi Adı : GIDA / THE JOURNAL OF FOOD
Cilt : 45
ISSN : 1300-3070
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Use of NMR Relaxometry to identify frankfurters of different meat sources
Dergi Adı : Molecular Physics
Cilt : 117
ISSN : 0026-8976
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Fabrication of olive leaf extract and hazelnut skin incorporated films to improve the quality of nuggets during refrigerated and deep freeze storage
Dergi Adı : British Poultry Science
Cilt : 60
ISSN : 0007-1668
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Quality differences of hamburger patties incorporated with encapsulated β carotene both as an additive and edible coating
Dergi Adı : JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Cilt : 42
ISSN : 0145-8892
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : Chemical and structural characteristics of frankfurters during in vitro gastric digestion as influenced by cooking method and severity
Dergi Adı : JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Cilt : 229
ISSN : 0260-8774
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : ÇEMEN EKSTRAKTI VE TİMOL İÇEREN FİLMLERLE KAPLANAN KÖFTELERİN BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ
Dergi Adı : GIDA / THE JOURNAL OF FOOD
Cilt : 42
ISSN : 13096273
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : The comparison of quality and microbiological characteristic ofhamburger patties enriched with green tea extract using threetechniques Direct addition edible coating and encapsulation
Dergi Adı : LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Cilt : 68
ISSN : 0023-6438
Yayın Tarihi : 2016
Makale Adı : Physical and antimicrobial properties of anise oil loaded nanoemulsions on the survival of foodborne pathogens
Dergi Adı : Food Chemistry
Cilt : 203
ISSN : 03088146
Yayın Tarihi : 2016
Makale Adı : Which is the best grape seed additive for frankfurters extract oil or flour
Dergi Adı : Journal of the Science of Food and Agriculture
Cilt : 94
ISSN : 00225142
Yayın Tarihi : 2014
Makale Adı : THE EFFECTS OF GRAPE SEED EXTRACT ON QUALITY CHARACTERISTICS OF FRANKFURTERS
Dergi Adı : Journal of Food Processing and Preservation
Cilt : 36
ISSN : 01458892
Yayın Tarihi : 2012
Makale Adı : Extraction and identification of proanthocyanidins from grape seed (Vitis Vinifera) using supercritical carbon dioxide
Dergi Adı : The Journal of Supercritical Fluids
Cilt : 55
ISSN : 08968446
Yayın Tarihi : 2011
Makale Adı : Grape seed flour is a viable ingredient to improve the nutritional profile and reduce lipid oxidation of frankfurters
Dergi Adı : Meat Science
Cilt : 88
ISSN : 03091740
Yayın Tarihi : 2011
Makale Adı : Utilization of brewer’s spent grain in the production of Frankfurters
Dergi Adı : International Journal of Food Science Technology
Cilt : 44
ISSN : 09505423
Yayın Tarihi : 2009
Makale Adı : Utilization of interesterified oil blends in the production of frankfurters
Dergi Adı : Meat Science
Cilt : 78
ISSN : 03091740
Yayın Tarihi : 2008
Makale Adı : Research on the characteristics of model meat systems with emulsion gels including different legume flours
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Non-Conventional Time Domain (TD)-NMR Approaches for Food Quality: Case of Gelatin-Based Candies as a Model Food
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 6
Makale Adı : Field-dependent NMR relaxometry for Food Science: Applications and perspectives
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 45
Makale Adı : Understanding the role of d‐Allulose and soy protein addition in pectin gels
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 16
Makale Adı : In vitro digestibility of rare sugar (D‐allulose) added pectin–soy protein gels
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 11
Makale Adı : Emulsions of Orange And Coconut Oils and Their Use in Peanut Butters
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Physicochemical characterisation of bovine and porcine gelatin based soft candies by Time Domain (TD) NMR Relaxometry
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Fabrication of olive leaf extract and hazelnut skin incorporated films to improve the quality of nuggets during refrigerated and deep freeze storage
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 15
Makale Adı : Use of NMR Relaxometry to identify frankfurters of different meat sources
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 18
Makale Adı : Which is the best grape seed additive for frankfurters: extract, oil or flour?(vol 94, pg 792, 2014)
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Utilization of FFC Relaxometry to Differentiate Frankfurters Made of Different Meat Sources
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Quality differences of hamburger patties incorporated with encapsulated β carotene both as an additive and edible coating
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 13
Makale Adı : Chemical and structural characteristics of frankfurters during in vitro gastric digestion as influenced by cooking method and severity
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 10
Makale Adı : ÇEMEN EKSTRAKTI VE TİMOL İÇEREN FİLMLERLE KAPLANAN KÖFTELERİN BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Evaluation of some quality characteristics of the patties coated with films including fenugreek extract and thymol.
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :
Makale Adı : The comparison of quality and microbiological characteristic of hamburger patties enriched with green tea extract using three techniques: Direct addition, edible coating and …
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 82
Makale Adı : Physical and antimicrobial properties of anise oil loaded nanoemulsions on the survival of foodborne pathogens
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 144
Makale Adı : Which is the best grape seed additive for frankfurters: extract, oil or flour?
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 47
Makale Adı : The effects of grape seed extract on quality characteristics of frankfurters
Yayın Tarihi : 2012
Atıf Sayısı : 24
Makale Adı : Extraction and identification of proanthocyanidins from grape seed (Vitis Vinifera) using supercritical carbon dioxide
Yayın Tarihi : 2011
Atıf Sayısı : 116
Makale Adı : Grape seed flour is a viable ingredient to improve the nutritional profile and reduce lipid oxidation of frankfurters
Yayın Tarihi : 2011
Atıf Sayısı : 157
Makale Adı : Utilization of brewer’s spent grain in the production of Frankfurters
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı : 82
Makale Adı : Üzüm çekirdeği ekstraktı, unu ve yağının et ürünleri üretiminde kullanımının araştırılması
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı : 5
Makale Adı : Kırmızı Üzüm Çekirdeği Unu ve Yağının Depolama Süresi Boyunca Sosislerin Oksidatif Stabilite, Renk ve Tekstür Özellikleri Üzerine Etkisi
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : Kırmızı Üzüm Çekirdeği Unu ve Yağının Sosislerin Kalite Kriterleri Üzerine Etkisi
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 8
Makale Adı : Utilization of interesterified oil blends in the production of frankfurters
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 176
Makale Adı : Fermented sausages from other meats
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 11
Makale Adı : Enhancing the Functional Properties of Aquafaba Powder Via Microwave-Assisted Processing: A Comparative Study of Protein and Saponin-Mediated Foaming and Emulsifying Effects
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Yıl - Makale Sayısı Grafiği
Toplam Makale Sayısı (WOS) : 18
Makale Adı : Non-Conventional Time Domain (TD)-NMR Approaches for Food Quality: Case of Gelatin-Based Candies as a Model Food
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 4
Yayın Yeri : MOLECULES
Makale Adı : Understanding the role of d-Allulose and soy protein addition in pectin gels
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 14
Yayın Yeri : JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Makale Adı : Field-dependent NMR relaxometry for Food Science: Applications and perspectives
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 39
Yayın Yeri : TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
Makale Adı : In vitro digestibility of rare sugar (D-allulose) added pectin-soy protein gels
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 7
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Makale Adı : Which is the best grape seed additive for frankfurters: extract, oil or flour? (vol 94, pg 792, 2014)
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Makale Adı : Use of NMR Relaxometry to identify frankfurters of different meat sources
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 9
Yayın Yeri : MOLECULAR PHYSICS
Makale Adı : Fabrication of olive leaf extract and hazelnut skin incorporated films to improve the quality of nuggets during refrigerated and deep freeze storage
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 8
Yayın Yeri : BRITISH POULTRY SCIENCE
Makale Adı : Chemical and structural characteristics of frankfurters during in vitro gastric digestion as influenced by cooking method and severity
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 7
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Makale Adı : Quality differences of hamburger patties incorporated with encapsulated carotene both as an additive and edible coating
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 5
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Makale Adı : The comparison of quality and microbiological characteristic of hamburger patties enriched with green tea extract using three techniques: Direct addition, edible coating and encapsulation
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 53
Yayın Yeri : LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Makale Adı : Physical and antimicrobial properties of anise oil loaded nanoemulsions on the survival of foodborne pathogens
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 90
Yayın Yeri : FOOD CHEMISTRY
Makale Adı : Fermented Sausages from Other Meats
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : -
Makale Adı : Which is the best grape seed additive for frankfurters: extract, oil or flour?
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 19
Yayın Yeri : JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Makale Adı : THE EFFECTS OF GRAPE SEED EXTRACT ON QUALITY CHARACTERISTICS OF FRANKFURTERS
Yayın Tarihi : 2012
Atıf Sayısı : 9
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Makale Adı : Grape seed flour is a viable ingredient to improve the nutritional profile and reduce lipid oxidation of frankfurters
Yayın Tarihi : 2011
Atıf Sayısı : 75
Yayın Yeri : MEAT SCIENCE
Makale Adı : Extraction and identification of proanthocyanidins from grape seed (Vitis Vinifera) using supercritical carbon dioxide
Yayın Tarihi : 2011
Atıf Sayısı : 65
Yayın Yeri : JOURNAL OF SUPERCRITICAL FLUIDS
Makale Adı : Utilization of brewer's spent grain in the production of Frankfurters
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı : 43
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Makale Adı : Utilization of interesterified oil blends in the production of frankfurters
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 79
Yayın Yeri : MEAT SCIENCE
Bildiri Adı : Innovative Processing Techniques Unveil the Potential of Chickpea Aquafaba
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ATEŞ ELİF GÖKÇEN, TONYALI KARSLI GÖKCEM, ÖZVURAL EMİN BURÇİN, ÖZTOP HALİL MECİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.12.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :22.12.2023
Basım Tarihi :30.12.2023
Bildiri Adı : Esansiyel Yağ İçeren Ultrasonikasyon Uygulanmış Emülsiyon Bazlı Kaplamaların Et Ürünleri Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi.
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÖZVURAL EMİN BURÇİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 06.10.2020
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :08.10.2020
Bildiri Adı : The effects of gastric digestion and refrigerated storage on beef marinated with different food materials
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÖZVURAL EMİN BURÇİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 28.06.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :29.06.2019
Basım Tarihi :01.07.2019
Bildiri Adı : Esansiyel Yağ İçeren Nanoemülsiyonlar ve Okaliptus Yağı Eklenmiş Nanoemülsiyonların Gıda Patojenleri Üzerine Etkisinin Araştırıldığı Bir Çalışma
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÖZVURAL EMİN BURÇİN,TOPUZ OSMAN KADİR,ZHAO QIN,HUANG QINGRONG,CHIKINDAS MICHAEL L,GÖLÜKÇÜ MUHARREM
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 13.12.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :14.12.2017
Basım Tarihi :14.12.2017
Bildiri Adı : The Antioxidant Properties of Noodles Prepared with Different Cereals After Cooking and In-Vitro Gastric Digestion
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÖZVURAL EMİN BURÇİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 13.11.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :15.11.2017
Basım Tarihi :15.11.2017
Bildiri Adı : Influence of encapsulated green tea extract and beta-carotene as an additive and edible coating on hamburger patties during refrigerated storage
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÖZVURAL EMİN BURÇİN,HUANG QINGRONG,CHIKINDAS MICHAEL L
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :17.05.2017
Bildiri Adı : The Effects of Cooking Method, Cooking Severity and Digestion Time on Chemical and Structural Characteristics of Frankfurters during In Vitro Gastric Digestion
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÖZVURAL EMİN BURÇİN, Bornhorst Gail M
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Et Teknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 26.10.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :28.10.2016
Bildiri Adı : Gıdalarda kullanılan organik nanopartiküller
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÖZVURAL EMİN BURÇİN,SİNEM EROL
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 12.11.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :14.11.2015
Basım Tarihi :14.11.2015
Bildiri Adı : Et ürünlerinde inovasyona karşı tüketicilerin tutumu
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÖZVURAL EMİN BURÇİN,VURAL HALİL
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 16.10.2014
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.10.2014
Basım Tarihi :17.10.2014
Bildiri Adı : Aktif ve akıllı paketleme sistemleri ve et ürünlerinde kullanımı
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÖZVURAL EMİN BURÇİN,VURAL HALİL
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 16.10.2014
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.10.2014
Basım Tarihi :17.10.2014
Bildiri Adı : Probiyotik et ürünleri
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÖZVURAL EMİN BURÇİN,VURAL HALİL
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 16.10.2014
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.10.2014
Basım Tarihi :17.10.2014
Bildiri Adı : Kanatlı eti pane ve kaplamalarında farklı un tiplerinin ve farklı un kombinasyonlarının etkileri
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÖZVURAL EMİN BURÇİN,VURAL HALİL
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 06.12.2012
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.12.2012
Basım Tarihi :06.12.2012
Bildiri Adı : Kanatlı etlerinin pane ve sulu hamur kıvamlı kaplamalarında farklı hidrokolloid ve gam uygulamaları
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÖZVURAL EMİN BURÇİN,VURAL HALİL
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 06.12.2012
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.12.2012
Basım Tarihi :06.12.2012
Bildiri Adı : Kanatlı eti endüstrisinde paneler ve sulu hamur kıvamlı kaplamalar üzerine yapılan yeni araştırmalar ve gelişmeler
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÖZVURAL EMİN BURÇİN,VURAL HALİL
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 06.12.2012
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.12.2012
Basım Tarihi :06.12.2012
Bildiri Adı : Et orijinalitesinin belirlenmesinde son yıllarda yapılan yeni çalışmalar ve kullanılan yöntemler
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÖZVURAL EMİN BURÇİN,VURAL HALİL
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.10.2012
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.10.2012
Basım Tarihi :10.10.2012
Bildiri Adı : Evaluation of Grape Seed Flour in Frankfurter Production
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÖZVURAL EMİN BURÇİN, VURAL HALİL
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 03.11.2010
Etkinlik Bitiş Tarihi :06.11.2010
Basım Tarihi :03.11.2010
Bildiri Adı : The Effects of Grape Seed Extract on Quality Properties of Beef Frankfurters
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÖZVURAL EMİN BURÇİN,VURAL HALİL
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 03.11.2010
Etkinlik Bitiş Tarihi :06.11.2010
Basım Tarihi :03.11.2010
Bildiri Adı : Supercritical Carbon Dioxide Extraction of Proanthocyanidins from Grape Seeds
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : EYİLER YILMAZ ESEN,ÖZVURAL EMİN BURÇİN,VURAL HALİL
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 03.11.2010
Etkinlik Bitiş Tarihi :06.11.2010
Basım Tarihi :03.11.2010
Bildiri Adı : The Substitution of Animal Fat with Grape Seed Oil in Frankfurter Manufacture
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÖZVURAL EMİN BURÇİN,VURAL HALİL
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 03.11.2010
Etkinlik Bitiş Tarihi :06.11.2010
Basım Tarihi :03.11.2010
Bildiri Adı : Influence of Interesterified Vegetable Oil and Oil Blends on Some Quality Characteristics Colour Texture Lipid Oxidation and Overall Acceptability of Frankfurters
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÖZVURAL EMİN BURÇİN, VURAL HALİL
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 09.06.2009
Etkinlik Bitiş Tarihi :11.06.2009
Basım Tarihi :09.06.2009
Bildiri Adı : Kırmızı Üzüm Çekirdeği Unu ve Yağının Sosislerin Kalite Kriterleri Üzerine Etkisi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÖZVURAL EMİN BURÇİN,VURAL HALİL
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.05.2008
Etkinlik Bitiş Tarihi :23.05.2008
Basım Tarihi :21.05.2008
Bildiri Adı : Kırmızı üzüm çekirdeği unu ve yağının depolama süresi boyunca sosislerin oksidatif stabilite renk ve tekstür özellikleri üzerine etkisi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÖZVURAL EMİN BURÇİN, VURAL HALİL
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.05.2008
Etkinlik Bitiş Tarihi :23.05.2008
Basım Tarihi :21.05.2008
Bildiri Adı : The Effects of Brewer s Spent Grain on Some Quality Characteristics of Frankfurters
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÖZVURAL EMİN BURÇİN,VURAL HALİL,GÖKBULUT İNCİLAY,ÖZBOY ÖZBAŞ ÖZEN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.04.2008
Etkinlik Bitiş Tarihi :26.04.2008
Basım Tarihi :24.04.2008
Bildiri Adı : The Replacement of Animal Fats by Interesterified Oil Blends in Frankfurter Manufacture
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÖZVURAL EMİN BURÇİN,VURAL HALİL
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 04.05.2006
Etkinlik Bitiş Tarihi :06.05.2006
Basım Tarihi :04.05.2006
Bildiri Adı : The Effects of Interesterification in Vegetable Oils and Oil Blends
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÖZVURAL EMİN BURÇİN,VURAL HALİL
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 04.05.2006
Etkinlik Bitiş Tarihi :06.05.2006
Basım Tarihi :04.05.2006
Bildiri Adı : Digestive characteristics of poultry meat tenderized by acidic and enzymatic marination
Bildiri Türü :
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BAŞTÜRK BERK BİLGE,ÖZVURAL EMİN BURÇİN,ÖZTOP HALİL MECİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 05.07.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.07.2023
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Enkapsüle Edilmiş Yeşil Çay Ekstraktının Farklı Yöntemler Kullanılarak Hamburger Köftelerine Uygulanması ve Ürünlerin Oksidatif Özelliklerinin Karşılaştırılması
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÖZVURAL EMİN BURÇİN,HUANG QINGRONG
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 05.10.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.10.2016
Basım Tarihi :
Ulusal - Uluslararası Grafiği
Toplam Kitap Sayısı : 4
Kitap Adı : FOOD Science, Technology and Engineering
Yazar Adı : ÖZVURAL EMİN BURÇİN, VURAL HALİL
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Et Teknolojisi>Gıda Kimyası
Yayın Evi : Nobel
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978-625-417-891-7
Basım Türü :Basılı
YIL :2022
Kitap Adı : Gıdalarda Renk
Yazar Adı : ÖZVURAL EMİN BURÇİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Et Teknolojisi>Gıda Kimyası>Gıda Bilimi
Yayın Evi : Akademisyen Kitabevi
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-7401-03-6
Basım Türü :Basılı
YIL :2021
Kitap Adı : Handbook of Fermented Meat and Poultry
Yazar Adı : ÖZVURAL EMİN BURÇİN,VURAL HALİL
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : Wiley Blackwell
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978-1-118-52269-1
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2015
Kitap Adı : Handbook of Fermented Meat and Poultry
Yazar Adı : VURAL HALİL,ÖZVURAL EMİN BURÇİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : Blackwell Publishing
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :9780813814773
Basım Türü :Basılı
YIL :2008
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 9
Proje Adı: PROXIMED-Exploration and Implementation of Products with Alternative Proteins in the Mediterranean Region
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : H2020
Güncelleme Tarihi : 2024-08-26 15:01:38
Proje Adı: Akış Destekli Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG) ve NMR Relaksometrenin Gıdalarda In Vitro Sindirim İzleme Aracı Olarak Kullanılması
Bitiş Tarihi : 01.03.2024
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : COST
Güncelleme Tarihi : 2024-08-26 14:57:46
Proje Adı: Nohut (Cicer arietinum L.) Suyundan Toz Emülgatör Eldesinde Farklı Teknolojilerin Denenmesi ve Tozların Fizikokimyasal Özelliklerinin İncelenmesi
Bitiş Tarihi : 01.01.2023
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : -Tübitak 1005
Güncelleme Tarihi : 2024-01-02 12:42:38
Proje Adı: Enzimatik Ve Asidik Marinasyon İle Gevrekleştirilen Kırmızı Ve Beyaz Etlerin İn-Vitro Sindirim Davranışlarının İncelenmesi
Bitiş Tarihi : 21.06.2021
Proje Konusu : Çankırı Karatekin Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeler (BAP) Birimi Bireysel Araştırma Projesi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2021-09-07 19:37:33
Proje Adı: Portakal ve Hindistan Cevizi Yağları İçeren Nanoemülsiyonların Fıstık Ezmesi Üretiminde Kullanımı ve Depolama Süresince Ürünün Oksidatif Özellikleri Üzerine Etkilerinin Araştırılması
Bitiş Tarihi : 01.06.2019
Proje Konusu : Sodyum kazeinat çözeltisi, portakal ve hindistan cevizi yağlarının karıştırılması ve karışıma ultrasonikasyon işlemi uygulanmasıyla hazırlanan emülsiyonların fıstık ezmelerine katılması ve ürünlerin raf ömrü boyunca kalite özelliklerinin incelenmesi
Proje Konum : Danışman
Proje Türü : Diğer (Ulusal)
Güncelleme Tarihi : 2020-06-27 20:40:48
Proje Adı: Farklı Antioksidan Maddeler İçeren Sodyum Aljinat Bazlı Yenilebilir Filmlerin Buzdolabı ve Derin Dondurucuda Depolanan Nuggetların Kalite Özellikleri ve Raf Ömürleri Üzerine Etkisi
Bitiş Tarihi : 13.09.2018
Proje Konusu : Çankırı Karatekin Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeler (BAP) Birimi Bireysel Araştırma Projesi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2021-09-07 19:43:44
Proje Adı: Hamburger köftelerine doğrudan ilave, yenilebilir kaplama ve nanoenkapsülasyon yöntemleri uygulanarak eklenen çeşitli antioksidanların ürünlerin fiziksel, kimyasal, oksidatif ve mikrobiyolojik özeliklerine etkileri ve uygulanan yöntemlerin karşılaştırılması
Bitiş Tarihi : 31.05.2014
Proje Konusu :
Proje Konum : Bursiyer
Proje Türü : Diğer (Ulusal)
Güncelleme Tarihi : 2020-06-29 18:15:24
Proje Adı: Kırmızı şarap endüstrisi atığı üzüm çekirdeklerinden elde edilen un yağ ve ekstraktın sosis üretiminde değerlendirilmesi
Bitiş Tarihi : 27.03.2009
Proje Konusu : Hacettepe Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Birimi Destek Projesi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2016-03-28 17:51:11
Proje Adı: Süperkritik CO2 ile ekstrakte edilen üzüm çekirdeği ekstraktı ve yağının tanımlanması ve sosis üretiminde kullanımının araştırılması
Bitiş Tarihi : 20.09.2009
Proje Konusu : Hacettepe Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Birimi Kapsamlı Proje
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2016-03-28 17:48:43
Bilimsel Faaliyetler
Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Et Teknolojisi
Gıda Kimyası
Güncelleme Tarihi : 2024-11-14 14:52:32