Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 3.01.2025 15:22:58
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 31.12.2024 12:13:17
Kişisel Bilgiler
PROF. DR. BARAN ÖNAL ULUSOY
- E-posta: baran@karatekin.edu.tr
- Bağlı Birimi : Gıda Teknolojisi
- İş Tel (Dahili): +90 (376) 218 95 00 / 8356
- Web Adresi: https://websitem.karatekin.edu.tr/baran
- Adres:
Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Doktora
2002 - 2008
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/
Tez Adı: Oleik asidin terpenol esterlerinin üretilmesi ve kızartma yağlarında antioksidan olarak kullanıması
Yüksek Lisans
1999 - 2002
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Kanola yağında derin kızartma sırasında meydana gelen değişimler ile eklenen alfa-tokoferol ve askorbil palmitatın kanola yağının termik oksidasyonuna antioksidatif etkileri
Lisans
1995 - 1999
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./
Tez Adı: ---
Araştırma Alanları
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- PROFESÖR
- 2021 -
- ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ
- MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
- UZMAN
- 2002 - 2002
- Iowa State University
- FOOD SCIENCE AND HUMAN NUTRITION / FOOD SCIENCE
- ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
- 2004 - 2005
- Iowa State University
- FOOD SCIENCE AND HUMAN NUTRITION / FOOD SCIENCE
- ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
- 2000 - 2007
- HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
- MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
- DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
- 2012 - 2016
- ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ
- MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
- DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
- 2009 - 2012
- AKSARAY ÜNİVERSİTESİ
- FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ / KİMYA BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
- Bölüm Laboratuarları Risk Değerlendirme Sorumlusu
- 2015 -
- ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ
- Bölüm Öğrenci danışmanlığı
- 2011 - 2012
- AKSARAY ÜNİVERSİTESİ
- Bölüm Staj Komisyon Başkanı
- 2014 -
- ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ
- Üniversite Kalite Komisyon Üyeliği
- 2014 -
- ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ
- Lisans Öğrenci Danışmanlığı
- 2012 -
- ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ
- Fakülte Burs Komisyon Üyeliği
- 2013 -
- ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ
- Fakülte Staj Komisyon Üyeliği
- 2014 -
- ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ
- Erasmus Koordinatörü
- 2012 -
- ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ
- Bölüm Laboratuar Sorumlusu
- 2015 -
- ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
- Işıltılı ark boşalım (GAD) plazma uygulamasının kayısı çekirdeğinin dekontaminasyonu ve kalitesi üzerine etkisi
- Çankırı Karatekin Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- BERNA FİKRİYE EROL(Öğrenci),Yüksek Lisans,2023
- Kayısı ve kayısı çekirdeği kullanarak sağlıklı atıştırmalık üretimi
- Çankırı Karatekin Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- MAKBULE NUR KOÇ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2023
- Işıltılı ark boşalım (glidıng arc discharge) soğuk plazmasının sofralık siyah zeytinlerin kalite parametreleri ve depolama stabilitesi üzerine etkisi
- Çankırı Karatekin Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- MELİKE CANBOLAT(Öğrenci),Yüksek Lisans,2023
- Tirosole özgü moleküler baskılanmış polimerlerin tasarımı
- Aksaray Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Kimya Ana Bilim Dalı
- MİREN ŞEN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2017
- Atmosferik basınç plazma uygulamasının gıdaların dekontaminasyonu ve detoksifikasyonu amacıyla kullanımı
- Hacettepe Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- YASİN ŞEN(Öğrenci),Doktora,2015
Dersler
VERİLEN DERSLER
GMÜ 223 MESLEKİ İNGİLİZCE,2014-2015,Lisans (İngilizce)
GMÜ 301 GIDA KİMYASI,2014-2015,Lisans (Türkçe)
GMÜ 208 KÜTLE VE ENERJİ DENKLİKLERİ,2014-2015,Lisans (Türkçe)
GMÜ 310 YAZILI SÖZLÜ İLETİŞİM,2014-2015,Lisans (Türkçe)
GMÜ 221 MESLEKİ TEKNİK TERİMLER,2013-2014,Lisans (Türkçe)
GMÜ 208 KÜTLE VE ENERJİ DENKLİKLERİ,2013-2014,Lisans (Türkçe)
GMÜ 103 GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ,2012-2013,Lisans (Türkçe)
KİM 103 GENEL KİMYA LAB.I,2011-2012,Lisans (Türkçe)
KİM 211 KİMYACILAR İÇİN İNGİLZCE I,2011-2012,Lisans (Türkçe)
KİM 409 ARAŞTIRMA PROJESİ,2011-2012,Lisans (Türkçe)
KİM 816 UZMANLIK ALANI,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)
KİM 529 İLERİ GIDA KİMYASI,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)
KİM 438 GIDA KİMYASI,2011-2012,Lisans (Türkçe)
KİM 500 SEMİNER,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)
KİM 223 KIMYA LAB. KALITE GÜVENCE VE KALITE KONTROL ,2011-2012,Lisans (Türkçe)
KİM 409 STAJ,2011-2012,Lisans (Türkçe)
KİM 565 İLERİ KROMATOGRAFİK YÖNTEMLER VE UYGULAMALARI,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)
KİM 500 SEMİNER,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)
KİM 211 KİMYACILAR İÇİN İNGİLİZCE I ,2010-2011,Lisans (İngilizce)
KİM 567 ENDÜSTRİYEL GIDA PROSESLERİ I,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)
KİM 309 ENSTRÜMENTAL ANALİZ,2010-2011,Lisans (Türkçe)
KİM 565 İLERİ KROMATOGRAFİK YÖNTEMLER VE UYGULAMALARI,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)
KİM 529 İLERİ GIDA KİMYASI,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)
KİM 212 KİMYACILAR İÇİN İNGİLİZCE II,2010-2011,Lisans (İngilizce)
KİM 816 UZMANLIK ALANI,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)
KİM 131 GENEL KİMYA,2010-2011,Lisans (Türkçe)
KİM 815 UZMANLIK ALANI,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)
KİM 524 KROMATOGRAFİK AYIRMA TEKNİKLERİ,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)
KİM 308 ENSTRÜMENTAL ANALİZ LAB.,2010-2011,Lisans (Türkçe)
Yayınlar&Eserler
Makale Adı : Effects of Cold Atmospheric Gliding Arc Discharge Plasma, Non-thermal Ultrasound, and Low-Temperature Oven Treatments on Quality Parameters of Turkish Blossom Honey
Dergi Adı : Food and Bioprocess Technology
Cilt : 14
ISSN : 1935-5130
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Natural Melanin Nanoparticle-decorated Screen-printed Carbon Electrode: Performance Test for Amperometric Determination of Hexavalent Chromium as Model Trace
Dergi Adı : ELECTROANALYSIS
Cilt : 32
ISSN : 1040-0397
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Quality changes of hazelnut kernels subjected to different cold plasmas and gamma irradiation treatments
Dergi Adı : LWT
Cilt : 116
ISSN : 0023-6438
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Detoxification of hazelnuts by different cold plasmas and gamma irradiation treatments
Dergi Adı : Innovative Food Science Emerging Technologies
Cilt : 54
ISSN : 1466-8564
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Aspergillus decontamination in hazelnuts: Evaluation of atmospheric and low-pressure plasma technology
Dergi Adı : Innovative Food Science Emerging Technologies
Cilt : 54
ISSN : 1466-8564
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Detoxification of Groundnut Cake Naturally Contaminated with Aflatoxin B1 Using Rhodococcus erythropolis in Shake Flask Bioreactors
Dergi Adı : waste and biomass valorization
Cilt : 3
ISSN :
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : Mini glide-arc plasma reactor for biological decontamination
Dergi Adı : european journal of medical technologies
Cilt : 1
ISSN :
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : A New and Simple Approach for Decontamination of Food Contact Surfaces with Gliding Arc Discharge Atmospheric Non-Thermal Plasma
Dergi Adı : Food and Bioprocess Technology
Cilt : 10
ISSN : 1935-5130
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : Effects of Plasma Modified Polyvinylidenefluoride and Polyethersulfone Ultrafiltration UF Membrane Treatments on Quality of Soybean Oil
Dergi Adı : Journal of Food Quality
Cilt : 38
ISSN : 01469428
Yayın Tarihi : 2015
Makale Adı : Plasma Polymerization Modified Polyvinylidene Fluoride PVDF Membrane Development and Characterization for Degumming of Soybean Oil
Dergi Adı : J AMER OIL CHEM SOC
Cilt : 91
ISSN :
Yayın Tarihi : 2014
Makale Adı : Plasma Modified Membrane for Daily Recovery of Oil from Repeated Frying Operation with Frequent Oil Replenishment
Dergi Adı : JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
Cilt : 90
ISSN : 0003-021X
Yayın Tarihi : 2013
Makale Adı : Surface Modification of Polyethersulfone Membrane to Improve Its Hydrophobic Characteristics for Waste Frying Oil Filtration Radio Frequency Plasma Treatment
Dergi Adı : JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Cilt : 6
ISSN : 0021-8995
Yayın Tarihi : 2012
Makale Adı : Scanner Based Color Measurement in L a b Format with Artificial Neural Networks ANN
Dergi Adı : EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
Cilt : 1
ISSN : 1438-2377
Yayın Tarihi : 2007
Makale Adı : A Novel Method for Color Determination of Edible Oils in L A B Format
Dergi Adı : EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY
Cilt : 2
ISSN : 1438-7697
Yayın Tarihi : 2007
Makale Adı : Effects of Linalyl Oleate on Soybean Oil Flavor and Quality in a Frying Application
Dergi Adı : JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
Cilt : 2
ISSN : 0003-021X
Yayın Tarihi : 2007
Makale Adı : Effect of Some Terpenyl Oleates on Soybean Oil Oxidation at 180 C
Dergi Adı : JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
Cilt : 12
ISSN : 0003-021X
Yayın Tarihi : 2006
Makale Adı : Linalyl oleate as a Frying Autoxidation Inhibitor
Dergi Adı : JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
Cilt : 6
ISSN : 0003-021X
Yayın Tarihi : 2005
Makale Adı : Performance of some edible oils during heating in a steam pressure cooker
Dergi Adı : JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY
Cilt : 3
ISSN : 0145-8884
Yayın Tarihi : 2004
Makale Adı : Antioxidative Effects Of alpha Tocopherol And Ascorbyl Palmitate on Thermal Oxidation of Canola Oil
Dergi Adı : MOLECULAR NUTRITION FOOD RESEARCH
Cilt : 6
ISSN : 1613-4125
Yayın Tarihi : 2002
Makale Adı : Effects of cold atmospheric gliding arc discharge plasma, non-thermal ultrasound, and low-temperature oven treatments on quality parameters of Turkish blossom honey
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 8
Makale Adı : Natural melanin nanoparticle‐decorated screen‐printed carbon electrode: Performance test for amperometric determination of hexavalent chromium as model trace
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 22
Makale Adı : Aspergillus decontamination in hazelnuts: Evaluation of atmospheric and low-pressure plasma technology
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 50
Makale Adı : Quality changes of hazelnut kernels subjected to different cold plasmas and gamma irradiation treatments
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 18
Makale Adı : Detoxification of hazelnuts by different cold plasmas and gamma irradiation treatments
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 66
Makale Adı : Mini glide-arc plasma reactor for biological decontamination
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 5
Makale Adı : Detoxification of Groundnut Cake Naturally Contaminated with Aflatoxin B1 Using Rhodococcus erythropolis in Shake Flask Bioreactors
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : A new and simple approach for decontamination of food contact surfaces with gliding arc discharge atmospheric non-thermal plasma
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 106
Makale Adı : Effects of Plasma‐Modified Polyvinylidenefluoride and Polyethersulfone Ultrafiltration (UF) Membrane Treatments on Quality of Soybean Oil
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 17
Makale Adı : Plasma polymerization modified polyvinylidene fluoride (PVDF) membrane development and characterization for degumming of soybean oil
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 4
Makale Adı : Plasma modified membrane for daily recovery of oil from repeated frying operation with frequent oil replenishment
Yayın Tarihi : 2013
Atıf Sayısı : 8
Makale Adı : Surface modification of polyethersulfone membrane to improve its hydrophobic characteristics for waste frying oil filtration: radio frequency plasma treatment
Yayın Tarihi : 2012
Atıf Sayısı : 47
Makale Adı : Effects of linalyl oleate on soybean oil flavor and quality in a frying application
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 7
Makale Adı : A novel method for color determination of edible oils in L*a*b* format
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 33
Makale Adı : Scanner-based color measurement in L * a * b * format with artificial neural networks (ANN)
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 18
Makale Adı : Yüksek Linolenik Asitli Kanola Yağının Derin Kızartma Sırasındaki Oksidatif S tabilitesi
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : Effect of some terpenyl oleates on soybean oil oxidation at 180° C
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : Linalyl oleate as a frying oil autoxidation inhibitor
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 16
Makale Adı : Performance of some edible oils during heating in a steam pressure cooker
Yayın Tarihi : 2004
Atıf Sayısı : 9
Makale Adı : Deep-Frying Performance of Canola Oil during Two Different Frying Intervals and in Addition of Natural Antioxidants
Yayın Tarihi : 2003
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Cytooxidative effects of α‐tocopherol and ascorbyl palmitate on thermal oxidation of canola oil
Yayın Tarihi : 2002
Atıf Sayısı : 64
Makale Adı : Kanola yağında derin kızartma sırasında meydana gelen değişimler ile eklenen alfa-tokoferol ve askorbil palmitatın kanola yağının termik oksidasyonuna antioksidatif etkileri
Yayın Tarihi : 2002
Atıf Sayısı : 1
Yıl - Makale Sayısı Grafiği
Toplam Makale Sayısı (WOS) : 17
Makale Adı : Effects of Cold Atmospheric Gliding Arc Discharge Plasma, Non-thermal Ultrasound, and Low-Temperature Oven Treatments on Quality Parameters of Turkish Blossom Honey
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 8
Yayın Yeri : FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY
Makale Adı : Natural Melanin Nanoparticle-decorated Screen-printed Carbon Electrode: Performance Test for Amperometric Determination of Hexavalent Chromium as Model Trace
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 16
Yayın Yeri : ELECTROANALYSIS
Makale Adı : Detoxification of hazelnuts by different cold plasmas and gamma irradiation treatments
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 51
Yayın Yeri : INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES
Makale Adı : Quality changes of hazelnut kernels subjected to different cold plasmas and gamma irradiation treatments
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 17
Yayın Yeri : LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Makale Adı : Aspergillus decontamination in hazelnuts: Evaluation of atmospheric and low-pressure plasma technology
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 32
Yayın Yeri : INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES
Makale Adı : A New and Simple Approach for Decontamination of Food Contact Surfaces with Gliding Arc Discharge Atmospheric Non-Thermal Plasma
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 80
Yayın Yeri : FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY
Makale Adı : Detoxification of Groundnut Cake Naturally Contaminated with Aflatoxin B1 Using Rhodococcus erythropolis in Shake Flask Bioreactors
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : WASTE AND BIOMASS VALORIZATION
Makale Adı : EFFECTS OF PLASMA-MODIFIED POLYVINYLIDENEFLUORIDE AND POLYETHERSULFONE ULTRAFILTRATION (UF) MEMBRANE TREATMENTS ON QUALITY OF SOYBEAN OIL
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 10
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD QUALITY
Makale Adı : Plasma Polymerization Modified Polyvinylidene Fluoride (PVDF) Membrane Development and Characterization for Degumming of Soybean Oil
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
Makale Adı : Plasma Modified Membrane for Daily Recovery of Oil from Repeated Frying Operation with Frequent Oil Replenishment
Yayın Tarihi : 2013
Atıf Sayısı : 7
Yayın Yeri : JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
Makale Adı : Surface Modification of Polyethersulfone Membrane to Improve Its Hydrophobic Characteristics for Waste Frying Oil Filtration: Radio Frequency Plasma Treatment
Yayın Tarihi : 2012
Atıf Sayısı : 36
Yayın Yeri : JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Makale Adı : Scanner-based color measurement in L*a*b* format with artificial neural networks (ANN)
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 9
Yayın Yeri : EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
Makale Adı : A novel method for color determination of edible b oils in L*a*b* format
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 14
Yayın Yeri : EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY
Makale Adı : Effects of linalyl oleate on soybean oil flavor and quality in a frying application
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
Makale Adı : Effect of some terpenyl oleates on soybean oil oxidation at 180○C
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
Makale Adı : Linalyl oleate as a frying oil autoxidation inhibitor
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 14
Yayın Yeri : JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
Makale Adı : Performance of some edible oils during heating in a steam pressure cooker
Yayın Tarihi : 2004
Atıf Sayısı : 7
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD LIPIDS
Bildiri Adı : EFFECT OF GLIDING ARC DISCHARGE ON REDUCING THE MICROBIAL LOAD OF BLACK TABLE OLIVES
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANBOLAT MELİKE, ÖNAL ULUSOY BARAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Teknolojileri
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.12.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :22.12.2023
Basım Tarihi :30.12.2023
Bildiri Adı : Decontamination and Detoxification of Hazelnut with Atmospheric and Low-Pressure Non-Thermal Plasmas
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : Şen yasin,ÖNAL ULUSOY BARAN,MUTLU MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 23.10.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :25.10.2017
Basım Tarihi :23.10.2017
Bildiri Adı : A NOVEL APPROACH IN NON THERMAL PROCESSING OF BIOMATERIALS GLIDING ARC DISCHARGE PLASMA
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : GÜNAYDIN DAŞAN BEYHAN,ÖNAL ULUSOY BARAN,pawlat Joanna,DIATCZYK JAROSLAW,sen yasin,MUTLU MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.09.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :03.09.2016
Basım Tarihi :01.09.2016
Bildiri Adı : Effects of Non Thermal Atmospheric Plasma System on Hazelnut Part 2 Effects on tocopherols free fatty acids and peroxides contents
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ŞEN YASİN,ÖNAL ULUSOY BARAN,MUTLU MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.09.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :30.09.2015
Basım Tarihi :27.09.2015
Bildiri Adı : Effects of Non Thermal Atmospheric Plasma System on Hazelnut Part 1 Effects on Aspergillus sp and aflatoxins
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ŞEN YASİN,ÖNAL ULUSOY BARAN,MUTLU MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.09.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :30.09.2015
Basım Tarihi :27.09.2015
Bildiri Adı : Sofralık Zeytinin Üretim Tarzına Göre Gıda Komponentleri
Bildiri Türü : Sözlü Bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY BARAN,LALELİ YAHYA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 06.11.2008
Etkinlik Bitiş Tarihi :08.11.2008
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Plasma Modified Membrane Application Recovery of Frying Oil from Repeated Frying Operation
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY BARAN,TUR EREN,MUTLU MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.10.2013
Etkinlik Bitiş Tarihi :30.10.2013
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Performance of Terpenyl Oleates as Oxidation Inhibitors in Frying Oil
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY BARAN,EARL HAMMOND,PAMELA WHITE
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 30.04.2006
Etkinlik Bitiş Tarihi :03.05.2006
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Some Physical and Chemical Properties Of Shortenings Sold in Turkey
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : KARABULUT İHSAN,TURAN SEMRA,ÖNAL ULUSOY BARAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 14.07.2003
Etkinlik Bitiş Tarihi :19.07.2003
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Effect of membrane filtration on tocopherol content of oils with different total polar compounds
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY BARAN,TUR EREN,MUTLU MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 26.05.2011
Etkinlik Bitiş Tarihi :29.05.2011
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Determination of total phenolic content of hazelnut and oil coated red pepper method validation
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : DİLARA BOZKURT,ÖNAL ULUSOY BARAN,MUTLU MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.10.2013
Etkinlik Bitiş Tarihi :30.10.2013
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Linalyl oleate as an antioxidant for frying oils
Bildiri Türü : Sözlü Bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY. BARAN, HAMMOND. EARL, WHITE. PAMELA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 09.05.2004
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2004
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Oleik Asidin Monoterpenol Esterinin Antioksidatif Etkisi
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY BARAN,HAMMOND EARL,WHITE PAMELA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 30.08.2005
Etkinlik Bitiş Tarihi :02.09.2005
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Neden Organoleptik Karakteri Yüksek Yağ ve Nasıl
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : LALELİ YAHYA,ÖNAL ULUSOY BARAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi :
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Improving Frying Oil Quality by Using Membranes Modified with Plasma Polymerisation Lipids Fats and Oils from Knowledge to Application LAMI 083
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : TUR EREN,AKDOĞAN EBRU,ÖNAL ULUSOY BARAN,MUTLU MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.10.2009
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.10.2009
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Yüksek Linolenik Asitli Kanola Yağının Derin Kızartma Sırasındaki Oksidatif Stabilitesi
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY BARAN,ERGİN GÜROL
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.05.2006
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.05.2006
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Enhancing Frying Quality Of Soybean Oil With Oleate Ester Made From Coriander Extract
Bildiri Türü : Sözlü Bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY. BARAN, HAMMOND. E, WHITE. PAMELA, MUTLU, MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 04.05.2006
Etkinlik Bitiş Tarihi :06.05.2006
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : A Novel Method For Regeneration Of Used Waste Frying Oils Preparation Of Hydrophobic Composite Membranes With Plasma Polymerization Technique And Investigation Of It s Application Possibilities Talk 3 5
Bildiri Türü : Sözlü Bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : TUR EREN,AKDOĞAN EBRU,ÖNAL ULUSOY BARAN,MUTLU MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.08.2008
Etkinlik Bitiş Tarihi :29.08.2009
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Oxidative and flavor stabilities of Soybean Oil with Polydimethylsiloxane
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY BARAN,EARL HAMMOND,PAMELA WHITE
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 30.09.2005
Etkinlik Bitiş Tarihi :02.10.2005
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Oxidative stability of Turkish Hazelnut Oil Compared with Refined Olive Oil
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY BARAN,MUTLU MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 14.08.2006
Etkinlik Bitiş Tarihi :16.08.2006
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Deep frying Performance of Canola Oil during Two Different Frying Intervals and in Addition of Natural Antioxidants
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY BARAN,GÜROL ERGİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 14.07.2003
Etkinlik Bitiş Tarihi :19.07.2003
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Degumming of Crude Vegetable Oil using Plasma modified Composite Membranes
Bildiri Türü : Sözlü Bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY. BARAN, TUR. EREN, AKDOGAN. EBRU, MUTLU, MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 18.09.2011
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.09.2011
Basım Tarihi :
Ulusal - Uluslararası Grafiği
Toplam Kitap Sayısı : 1
Kitap Adı : fskudgslıfuyso
Yazar Adı : MUTLU MEHMET, KALELİ CAN GİZEM
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : nobel
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-7677-33-2
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2020
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 14
Proje Adı: Kayısı ve Kayısı Çekirdeği Kullanarak Sağlıklı Atıştırmalık Üretimi
Bitiş Tarihi : 23.10.2023
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-08-22 18:46:12
Proje Adı: Işıltılı Ark Boşalım Soğuk Plazmasının Gemlik Siyah Zeytininin Kalite Parametreleri ve Depolama Stabilitesi Üzerine Etkis
Bitiş Tarihi : 15.01.2023
Proje Konusu : Bu çalışma kapsamında, termal olmayan soğuk plazma çeşitlerinden birisi olan Işıltılı Ark Boşalım (Gliding Arc Discharge(GAD)) plazmasının, İzmir ilinden temin edilen Gemlik tipi siyah zeytinlerde bulunan mikrobiyal yükü azaltmak ve depolama stabilitesini arttırmak için kullanılma potansiyelinin araştırılması amaçlanmıştır. GAD plazma koşulları, Box-Behnken deneme deseninin 2020 yılında hasat edilmiş ve +4 oC de depolanarak doğal mikroorganizma gelişimi gözlenmiş zeytinler üzerine uygulanması ile optimize edilmiştir. Belirlenen optimum koşulu olan 0,7 mL/dk gaz akış hızı, 0,5 cm elektrotlar arası mesafe, 5 dk süre kullanılarak elde edilen kuru hava (%99,9 saflıkta) GAD plazması, 2021 yılında hasat edilen zeytinlere uygulanmıştır. Plazma uygulanmış ve uygulanmamış örnekler, 30°C’deki etüvde 15 gün boyunca depolanmıştır. Depolama öncesi ve sonrası zeytinlerin mikrobiyolojik (küf-maya ve laktik asit bakteri sayısı) ve fizikokimyasal özelliklerindeki değişimler (DPPH ve FRAP antioksidan aktivite tayini, toplam fenolik madde, toplam yağ, α-tokoferol, yağ asidi kompozisyonu, nem, aw, renk) belirlenmiştir. Plazma uygulamasından sonra 2021 yılı örneklerinin logkob/mL olarak küf-maya sayısında %10,7, laktik asit bakterileri sayısında %5,6’lık azalma tespit edilmiştir. Plazma uygulamasından sonra örneklerin, aw, nem, renk, yağ miktarı, yağ asidi bileşimi ve α-tokoferol değerlerinde önemli değişiklik olmamıştır (p>0.05). Buna karşın örneklere plazma uygulanması sonrasında fenolik madde miktarında %21,67, FRAP antioksidan aktivite miktarında %12,89 ve DPPH antioksidan aktivite miktarında %24,46’lık azalma gözlemlenmiştir (p<0.05). Depolama işlemi ile 2021 örneklerinin küf-maya ve laktik asit sayısında sırasıyla %29,02 ve %52,25’lik artış bulunmuştur. Zeytinin fizikokimyasal özelliklerinin tümünde, depolama işleminin azaltıcı etkisinin plazma uygulamasına göre daha fazla olduğu bulunmuştur. Bu çalışma; uygulanan plazma işleminin Gemlik tipi siyah zeytin örneklerinin mikrobiyal yükünün azaltılmasında etkili olurken gıda bileşiminde önemli değişikliklere neden olmadığı ve uygulama sonrası sıcaklığın düşük seviye kalmasından dolayı GAD hava plazma uygulamasının gıdaların ön dekontaminasyon işlemi için ümit vadedici bir yöntem olduğunu göstermiştir.
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2024-01-08 20:48:26
Proje Adı: Işıltılı Ark Boşalım Plazma Uygulamasının Kayısı Çekirdeğinin Dekontaminasyonu Ve Kalitesi Üzerine Etkisi
Bitiş Tarihi : 20.12.2023
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-08-22 18:46:58
Proje Adı: Balın kalite parametreleri üzerine ısıl olmayan(non-thermal) işleme teknolojilerinin etkisinin belirlenmesi: ışıltılı ark boşalım plazması ve ultrason uygulamaları
Bitiş Tarihi : 10.03.2019
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2020-01-19 18:51:16
Proje Adı: Işıltılı Ark Boşalım Mikroplazmasının Gıda Atıklarında Bulunan Bazı Organik Bileşiklerin Uzaklaştırılması Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 30.10.2017
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2018-01-09 18:50:45
Proje Adı: Işıltılı Ark Boşalım Mikroplazmasının Çevre ve Biyomedikal Uygulamaları
Bitiş Tarihi : 30.01.2015
Proje Konusu : Işıltılı Ark Boşalım Mikroplazmasının paslanmaz çelik polietilenterafitalat ve silikon yüzeylere kontamine edilen üç farklı bakterinin dekontaminasyonu üzerine etkisinin belirlenmesiKORANET üçlü işbirliği projesi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Avrupa Birliği
Güncelleme Tarihi : 2016-01-14 12:09:19
Proje Adı: Gıda Endüstrisi için Yeni ve Etkin bir Dekontaminasyon ve Detoksifikasyon Yöntemi Atmosferik basınç plazma uygulaması
Bitiş Tarihi : 17.03.2015
Proje Konusu : atmosferik plazmanın küf dekontaminasyonu için kullanımı
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Avrupa Birliği
Güncelleme Tarihi : 2016-01-14 11:50:31
Proje Adı: Linalil Oleatın Üretilmesi ve Kızartma Yağlarında Antioksidan Olarak Kullanılması
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Linalil oleatın sentezlenmesi ve soya yağının termal oksidsyonun önlemesinde kullanılma performansının değerlendirlmesi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : DİĞER
Güncelleme Tarihi : 2015-04-28 06:22:21
Proje Adı: Oleik Asidin Terpenol Esterlerinin Üretilmesi ve Kızartma Antioksidanı Olarak Kullanılması
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Oleik Asidin Terpenol Esterlerinin sentezlenerek bunların soya yağının termal oksidsyonun önleme performanslarının değerlendirlmesi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : DİĞER
Güncelleme Tarihi : 2015-04-28 06:22:45
Proje Adı: Plazma Polimerizasyon PP Tekniği İle Hidrofob Karakterde Kompozit Membranların Hazırlanması ve Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : plazma polimerizasyon yöntemi ile hidrofob karakterde membran hazırlanmsı ve atık kullanılmış kızartma yağlarının filtrasyonu için kullanılması
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Sanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2015-04-15 22:07:24
Proje Adı: Bitkisel Yağlarda Degumming İşlemi için Yeni bir Yöntem Plazma Polimerizasyon PP Tekniği ile Hidrofob Karakterde Kompozit Membranların Hazırlanması ve Ham Yağ Filtrasyonu Uygulaması
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : plazma polimerizasyon yönemi ile membran hazırlanması ve degumming performansının ham soya için test edilmesi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2015-04-28 06:24:05
Proje Adı: Bakteri ve Maya Hücre Duvarı Bileşenlerinin Mitotoksinler ile Etkileşiminin İncelenmesi ve Mikotoksin Analizlarinde Biyotanıyıcı Olarak Kullanımının Araştırılması
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Bakteri ve Maya Hücre Duvarı Bileşenlerinin Mitotoksinler ile Etkileşiminin Surface Plasmon Resonance SPR cihazı ile ölçülmesi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2015-04-28 06:26:23
Proje Adı: Aksaray Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma Çalışmaları İçin Merkezi Araştırma laboratuarı Altyapı Projesi
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Merkezi Araştırma laboratuarı kurulması
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : DİĞER
Güncelleme Tarihi : 2015-04-15 22:05:16
Proje Adı: Kanola Yağında Derin Kızartma Sırasında Meydana Gelen Değişimler ile Eklenen alfa tokoferol ve Askorbil Palmitatın Kanola Yağının Termik Oksidasyonuna Antioksidatif Etkileri
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : alfa tokoferol ve Askorbil Palmitatın Kanola Yağının oksidasyonu önleme performansının değerlendirlmesi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2015-04-28 06:17:33
Patent Adı: Terpene ester compounds as autoxidation inhibitors for frying oils
Buluş Sahipleri: PAMELA J. WHITE, EARL HAMMOND,BARAN ONAL-ULUSOY
Kategori: SECTION C - CHEMISTRY; METALLURGY
Patent Sınıf: US PATENT
Patent Adı: Terpene ester compounds as autoxidation inhibitors for frying oils
Güncelleme Tarihi: 2015-04-24 13:40:50
Bilimsel Faaliyetler
Kuruluş Adı: TARIM GIDA VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI-KATI VE SIVI YAĞLAR İHTİSAS ALT KOMİSYONU
Başlama Tarihi :2013
Bitiş Tarihi :
Kuruluş Adı: TARIM GIDA VE HAYVACILIK BAKANLIĞI- NUMUNE ALMA VE ANALİZ METODLARI ALT KOMİSYONU
Başlama Tarihi :2013
Bitiş Tarihi :
Kuruluş Adı: YABITED (YAĞ BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ DERNEĞİ)
Başlama Tarihi :2010
Bitiş Tarihi :
Kuruluş Adı: EURO FED LIPID
Başlama Tarihi :2010
Bitiş Tarihi :
Kuruluş Adı: TSE Ayna Komitesi
Başlama Tarihi :2008
Bitiş Tarihi :
Kuruluş Adı: American Oil Chemists Society
Başlama Tarihi :2001
Bitiş Tarihi :2008
Kuruluş Adı: Gıda Mühendisleri odası
Başlama Tarihi :1999
Bitiş Tarihi :
Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Gıda Teknolojileri
Gıda Kimyası
Güncelleme Tarihi : 2024-05-15 12:56:09