YÖKSİS Son Veri Güncelleme Tarihi : 3.01.2025 16:52:51
Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 3.01.2025 15:22:58
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 31.12.2024 12:13:17

Kişisel Bilgiler

PROF. DR. BARAN ÖNAL ULUSOY




  • E-posta: baran@karatekin.edu.tr
  • Bağlı Birimi : Gıda Teknolojisi
  • İş Tel (Dahili): +90 (376) 218 95 00 / 8356

Eğitim Bilgileri

Mezuniyet

Doktora

2002 - 2008

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/

Tez Adı: Oleik asidin terpenol esterlerinin üretilmesi ve kızartma yağlarında antioksidan olarak kullanıması

Yüksek Lisans

1999 - 2002

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/

Tez Adı: Kanola yağında derin kızartma sırasında meydana gelen değişimler ile eklenen alfa-tokoferol ve askorbil palmitatın kanola yağının termik oksidasyonuna antioksidatif etkileri

Lisans

1995 - 1999

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./

Tez Adı: ---

Araştırma Alanları

Mühendislik Temel Alanı

Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Akademik Idari Deneyim

AKADEMİK ÜNVANLAR
PROFESÖR
2021 -
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

UZMAN
2002 - 2002
Iowa State University
FOOD SCIENCE AND HUMAN NUTRITION / FOOD SCIENCE

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
2004 - 2005
Iowa State University
FOOD SCIENCE AND HUMAN NUTRITION / FOOD SCIENCE

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
2000 - 2007
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
2012 - 2016
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
2009 - 2012
AKSARAY ÜNİVERSİTESİ
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ / KİMYA BÖLÜMÜ

YÖNETİMSEL GÖREVLER
Bölüm Laboratuarları Risk Değerlendirme Sorumlusu
2015 -
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

Bölüm Öğrenci danışmanlığı
2011 - 2012
AKSARAY ÜNİVERSİTESİ

Bölüm Staj Komisyon Başkanı
2014 -
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

Üniversite Kalite Komisyon Üyeliği
2014 -
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

Lisans Öğrenci Danışmanlığı
2012 -
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

Fakülte Burs Komisyon Üyeliği
2013 -
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

Fakülte Staj Komisyon Üyeliği
2014 -
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

Erasmus Koordinatörü
2012 -
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

Bölüm Laboratuar Sorumlusu
2015 -
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

Tezler

YÖNETİLEN TEZLER
Işıltılı ark boşalım (GAD) plazma uygulamasının kayısı çekirdeğinin dekontaminasyonu ve kalitesi üzerine etkisi
Çankırı Karatekin Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
BERNA FİKRİYE EROL(Öğrenci),Yüksek Lisans,2023

Kayısı ve kayısı çekirdeği kullanarak sağlıklı atıştırmalık üretimi
Çankırı Karatekin Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
MAKBULE NUR KOÇ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2023

Işıltılı ark boşalım (glidıng arc discharge) soğuk plazmasının sofralık siyah zeytinlerin kalite parametreleri ve depolama stabilitesi üzerine etkisi
Çankırı Karatekin Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
MELİKE CANBOLAT(Öğrenci),Yüksek Lisans,2023

Tirosole özgü moleküler baskılanmış polimerlerin tasarımı
Aksaray Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Kimya Ana Bilim Dalı
MİREN ŞEN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2017

Atmosferik basınç plazma uygulamasının gıdaların dekontaminasyonu ve detoksifikasyonu amacıyla kullanımı
Hacettepe Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
YASİN ŞEN(Öğrenci),Doktora,2015

Dersler

VERİLEN DERSLER

GMÜ 223 MESLEKİ İNGİLİZCE,2014-2015,Lisans (İngilizce)

GMÜ 301 GIDA KİMYASI,2014-2015,Lisans (Türkçe)

GMÜ 208 KÜTLE VE ENERJİ DENKLİKLERİ,2014-2015,Lisans (Türkçe)

GMÜ 310 YAZILI SÖZLÜ İLETİŞİM,2014-2015,Lisans (Türkçe)

GMÜ 221 MESLEKİ TEKNİK TERİMLER,2013-2014,Lisans (Türkçe)

GMÜ 208 KÜTLE VE ENERJİ DENKLİKLERİ,2013-2014,Lisans (Türkçe)

GMÜ 103 GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ,2012-2013,Lisans (Türkçe)

KİM 103 GENEL KİMYA LAB.I,2011-2012,Lisans (Türkçe)

KİM 211 KİMYACILAR İÇİN İNGİLZCE I,2011-2012,Lisans (Türkçe)

KİM 409 ARAŞTIRMA PROJESİ,2011-2012,Lisans (Türkçe)

KİM 816 UZMANLIK ALANI,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)

KİM 529 İLERİ GIDA KİMYASI,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)

KİM 438 GIDA KİMYASI,2011-2012,Lisans (Türkçe)

KİM 500 SEMİNER,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)

KİM 223 KIMYA LAB. KALITE GÜVENCE VE KALITE KONTROL ,2011-2012,Lisans (Türkçe)

KİM 409 STAJ,2011-2012,Lisans (Türkçe)

KİM 565 İLERİ KROMATOGRAFİK YÖNTEMLER VE UYGULAMALARI,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)

KİM 500 SEMİNER,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)

KİM 211 KİMYACILAR İÇİN İNGİLİZCE I ,2010-2011,Lisans (İngilizce)

KİM 567 ENDÜSTRİYEL GIDA PROSESLERİ I,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)

KİM 309 ENSTRÜMENTAL ANALİZ,2010-2011,Lisans (Türkçe)

KİM 565 İLERİ KROMATOGRAFİK YÖNTEMLER VE UYGULAMALARI,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)

KİM 529 İLERİ GIDA KİMYASI,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)

KİM 212 KİMYACILAR İÇİN İNGİLİZCE II,2010-2011,Lisans (İngilizce)

KİM 816 UZMANLIK ALANI,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)

KİM 131 GENEL KİMYA,2010-2011,Lisans (Türkçe)

KİM 815 UZMANLIK ALANI,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)

KİM 524 KROMATOGRAFİK AYIRMA TEKNİKLERİ,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)

KİM 308 ENSTRÜMENTAL ANALİZ LAB.,2010-2011,Lisans (Türkçe)

Yayınlar&Eserler

İndeks Türü - Makale Sayısı Grafiği

Yıl - Makale Sayısı Grafiği

Toplam Makale Sayısı (YOKSIS) : 19

Makale Adı : Effects of Cold Atmospheric Gliding Arc Discharge Plasma, Non-thermal Ultrasound, and Low-Temperature Oven Treatments on Quality Parameters of Turkish Blossom Honey

Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY BARAN
Dergi Adı : Food and Bioprocess Technology
Cilt : 14
ISSN : 1935-5130
Yayın Tarihi : 2021

Makale Adı : Natural Melanin Nanoparticle-decorated Screen-printed Carbon Electrode: Performance Test for Amperometric Determination of Hexavalent Chromium as Model Trace

Yazar Bilgisi : KALELİ CAN GİZEM, özlü büşra, ÖZGÜZAR HATİCE FERDA, ÖNAL ULUSOY BARAN, KABAY GÖZDE, Eom Taesik, Shim Bong Sup, MUTLU MEHMET
Dergi Adı : ELECTROANALYSIS
Cilt : 32
ISSN : 1040-0397
Yayın Tarihi : 2020

Makale Adı : Quality changes of hazelnut kernels subjected to different cold plasmas and gamma irradiation treatments

Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY BARAN,SEN YASİN,MUTLU MEHMET
Dergi Adı : LWT
Cilt : 116
ISSN : 0023-6438
Yayın Tarihi : 2019

Makale Adı : Detoxification of hazelnuts by different cold plasmas and gamma irradiation treatments

Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY BARAN,MUTLU MEHMET,SEN YASİN
Dergi Adı : Innovative Food Science Emerging Technologies
Cilt : 54
ISSN : 1466-8564
Yayın Tarihi : 2019

Makale Adı : Aspergillus decontamination in hazelnuts: Evaluation of atmospheric and low-pressure plasma technology

Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY BARAN,MUTLU MEHMET,SEN YASİN
Dergi Adı : Innovative Food Science Emerging Technologies
Cilt : 54
ISSN : 1466-8564
Yayın Tarihi : 2019

Makale Adı : Detoxification of Groundnut Cake Naturally Contaminated with Aflatoxin B1 Using Rhodococcus erythropolis in Shake Flask Bioreactors

Yazar Bilgisi : Doğan Önay Burak,ÖNAL ULUSOY BARAN,bozoğlu faruk,SAĞDIÇOĞLU CELEP ADVİYE GÜLÇİN,ÇEKMECELİOĞLU DENİZ
Dergi Adı : waste and biomass valorization
Cilt : 3
ISSN :
Yayın Tarihi : 2017

Makale Adı : Mini glide-arc plasma reactor for biological decontamination

Yazar Bilgisi : Pawlat Joanna,Diatczyk Jaroslaw,GÜNAYDIN DAŞAN BEYHAN,ÖNAL ULUSOY BARAN,Mok , Young Sun
Dergi Adı : european journal of medical technologies
Cilt : 1
ISSN :
Yayın Tarihi : 2017

Makale Adı : A New and Simple Approach for Decontamination of Food Contact Surfaces with Gliding Arc Discharge Atmospheric Non-Thermal Plasma

Yazar Bilgisi : GÜNAYDIN DAŞAN BEYHAN, ÖNAL ULUSOY BARAN, PAWLAT JOANNA, Diatczyk Jaroslaw, ŞEN YASİN, MUTLU MEHMET
Dergi Adı : Food and Bioprocess Technology
Cilt : 10
ISSN : 1935-5130
Yayın Tarihi : 2017

Makale Adı : Effects of Plasma Modified Polyvinylidenefluoride and Polyethersulfone Ultrafiltration UF Membrane Treatments on Quality of Soybean Oil

Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY BARAN
Dergi Adı : Journal of Food Quality
Cilt : 38
ISSN : 01469428
Yayın Tarihi : 2015

Makale Adı : Plasma Polymerization Modified Polyvinylidene Fluoride PVDF Membrane Development and Characterization for Degumming of Soybean Oil

Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY BARAN,EREN TUR,EBRU AKDOĞAN,MUTLU MEHMET
Dergi Adı : J AMER OIL CHEM SOC
Cilt : 91
ISSN :
Yayın Tarihi : 2014

Makale Adı : Plasma Modified Membrane for Daily Recovery of Oil from Repeated Frying Operation with Frequent Oil Replenishment

Yazar Bilgisi : ONAL ULUSOY BARAN,TUR EREN,MUTLU MEHMET
Dergi Adı : JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
Cilt : 90
ISSN : 0003-021X
Yayın Tarihi : 2013

Makale Adı : Surface Modification of Polyethersulfone Membrane to Improve Its Hydrophobic Characteristics for Waste Frying Oil Filtration Radio Frequency Plasma Treatment

Yazar Bilgisi : TUR EREN,ONAL ULUSOY BARAN,AKDOĞAN EBRU,MUTLU MEHMET
Dergi Adı : JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Cilt : 6
ISSN : 0021-8995
Yayın Tarihi : 2012

Makale Adı : Scanner Based Color Measurement in L a b Format with Artificial Neural Networks ANN

Yazar Bilgisi : KIVANC KILIC,ÖNAL ULUSOY BARAN,BOYACI İSMAİL HAKKI
Dergi Adı : EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
Cilt : 1
ISSN : 1438-2377
Yayın Tarihi : 2007

Makale Adı : A Novel Method for Color Determination of Edible Oils in L A B Format

Yazar Bilgisi : Kılıç Kıvanç,ÖNAL ULUSOY BARAN,BOYACI İSMAİL HAKKI
Dergi Adı : EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY
Cilt : 2
ISSN : 1438-7697
Yayın Tarihi : 2007

Makale Adı : Effects of Linalyl Oleate on Soybean Oil Flavor and Quality in a Frying Application

Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY BARAN,HAMMOND EARL,WHITE PAMELA
Dergi Adı : JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
Cilt : 2
ISSN : 0003-021X
Yayın Tarihi : 2007

Makale Adı : Effect of Some Terpenyl Oleates on Soybean Oil Oxidation at 180 C

Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY BARAN,HAMMOND EARL,WHITE PAMELA
Dergi Adı : JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
Cilt : 12
ISSN : 0003-021X
Yayın Tarihi : 2006

Makale Adı : Linalyl oleate as a Frying Autoxidation Inhibitor

Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY BARAN,HAMMOND EARL,WHITE PAMELA
Dergi Adı : JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
Cilt : 6
ISSN : 0003-021X
Yayın Tarihi : 2005

Makale Adı : Performance of some edible oils during heating in a steam pressure cooker

Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY BARAN,KARABULUT İHSAN,TURAN SEMRA
Dergi Adı : JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY
Cilt : 3
ISSN : 0145-8884
Yayın Tarihi : 2004

Makale Adı : Antioxidative Effects Of alpha Tocopherol And Ascorbyl Palmitate on Thermal Oxidation of Canola Oil

Yazar Bilgisi : ÖNAL BARAN,ERGİN GÜROL
Dergi Adı : MOLECULAR NUTRITION FOOD RESEARCH
Cilt : 6
ISSN : 1613-4125
Yayın Tarihi : 2002

Yıl - Makale Sayısı Grafiği

Yıl - Atıf Sayısı Grafiği

Toplam Makale Sayısı (Google Scholar) : 22

Makale Adı : Effects of cold atmospheric gliding arc discharge plasma, non-thermal ultrasound, and low-temperature oven treatments on quality parameters of Turkish blossom honey

Yazar Bilgisi : B Onal-Ulusoy
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 8

Makale Adı : Natural melanin nanoparticle‐decorated screen‐printed carbon electrode: Performance test for amperometric determination of hexavalent chromium as model trace

Yazar Bilgisi : G Kaleli‐Can, B Ozlu, HF Özgüzar, B Onal‐Ulusoy, G Kabay, T Eom, ...
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 22

Makale Adı : Aspergillus decontamination in hazelnuts: Evaluation of atmospheric and low-pressure plasma technology

Yazar Bilgisi : Y Sen, B Onal-Ulusoy, M Mutlu
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 50

Makale Adı : Quality changes of hazelnut kernels subjected to different cold plasmas and gamma irradiation treatments

Yazar Bilgisi : B Onal-Ulusoy, Y Sen, M Mutlu
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 18

Makale Adı : Detoxification of hazelnuts by different cold plasmas and gamma irradiation treatments

Yazar Bilgisi : Y Sen, B Onal-Ulusoy, M Mutlu
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 66

Makale Adı : Mini glide-arc plasma reactor for biological decontamination

Yazar Bilgisi : J Pawłat, J Diatczyk, B Gunaydin-Dasan, B Onal-Ulusoy, YS Mok
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 5

Makale Adı : Detoxification of Groundnut Cake Naturally Contaminated with Aflatoxin B1 Using Rhodococcus erythropolis in Shake Flask Bioreactors

Yazar Bilgisi : OB Dogan, B Onal-Ulusoy, F Bozoglu, AG Sagdicoglu-Celep, ...
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 3

Makale Adı : A new and simple approach for decontamination of food contact surfaces with gliding arc discharge atmospheric non-thermal plasma

Yazar Bilgisi : BG Dasan, B Onal-Ulusoy, J Pawlat, J Diatczyk, Y Sen, M Mutlu
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 106

Makale Adı : Effects of Plasma‐Modified Polyvinylidenefluoride and Polyethersulfone Ultrafiltration (UF) Membrane Treatments on Quality of Soybean Oil

Yazar Bilgisi : B Onal‐Ulusoy
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 17

Makale Adı : Plasma polymerization modified polyvinylidene fluoride (PVDF) membrane development and characterization for degumming of soybean oil

Yazar Bilgisi : B Onal‐Ulusoy, E Tur, E Akdoğan, M Mutlu
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 4

Makale Adı : Plasma modified membrane for daily recovery of oil from repeated frying operation with frequent oil replenishment

Yazar Bilgisi : B Onal‐Ulusoy, E Tur, M Mutlu
Yayın Tarihi : 2013
Atıf Sayısı : 8

Makale Adı : Surface modification of polyethersulfone membrane to improve its hydrophobic characteristics for waste frying oil filtration: radio frequency plasma treatment

Yazar Bilgisi : E Tur, B Onal‐Ulusoy, E Akdogan, M Mutlu
Yayın Tarihi : 2012
Atıf Sayısı : 47

Makale Adı : Effects of linalyl oleate on soybean oil flavor and quality in a frying application

Yazar Bilgisi : B Onal-Ulusoy, P White, E Hammond
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 7

Makale Adı : A novel method for color determination of edible oils in L*a*b* format

Yazar Bilgisi : K Kılıç, B Onal‐Ulusoy, İH Boyacı
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 33

Makale Adı : Scanner-based color measurement in L * a * b * format with artificial neural networks (ANN)

Yazar Bilgisi : K Kılıç, B Onal-Ulusoy, M Yıldırım, IH Boyacı
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 18

Makale Adı : Yüksek Linolenik Asitli Kanola Yağının Derin Kızartma Sırasındaki Oksidatif S tabilitesi

Yazar Bilgisi : BÖ Ulusoy, G Ergin
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 3

Makale Adı : Effect of some terpenyl oleates on soybean oil oxidation at 180° C

Yazar Bilgisi : B Onal‐Ulusoy, E Hammond, P White
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 3

Makale Adı : Linalyl oleate as a frying oil autoxidation inhibitor

Yazar Bilgisi : B Onal‐Ulusoy, E Hammond, P White
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 16

Makale Adı : Performance of some edible oils during heating in a steam pressure cooker

Yazar Bilgisi : BÖ ULUSOY, I Karabulut, S Turan
Yayın Tarihi : 2004
Atıf Sayısı : 9

Makale Adı : Deep-Frying Performance of Canola Oil during Two Different Frying Intervals and in Addition of Natural Antioxidants

Yazar Bilgisi : B Önal, G Ergin
Yayın Tarihi : 2003
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Cytooxidative effects of α‐tocopherol and ascorbyl palmitate on thermal oxidation of canola oil

Yazar Bilgisi : B Önal, G Ergin
Yayın Tarihi : 2002
Atıf Sayısı : 64

Makale Adı : Kanola yağında derin kızartma sırasında meydana gelen değişimler ile eklenen alfa-tokoferol ve askorbil palmitatın kanola yağının termik oksidasyonuna antioksidatif etkileri

Yazar Bilgisi : B Önal
Yayın Tarihi : 2002
Atıf Sayısı : 1

Yıl - Makale Sayısı Grafiği

Toplam Makale Sayısı (WOS) : 17

Makale Adı : Effects of Cold Atmospheric Gliding Arc Discharge Plasma, Non-thermal Ultrasound, and Low-Temperature Oven Treatments on Quality Parameters of Turkish Blossom Honey

Yazar Bilgisi : Onal-Ulusoy, B
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 8
Yayın Yeri : FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY

Makale Adı : Natural Melanin Nanoparticle-decorated Screen-printed Carbon Electrode: Performance Test for Amperometric Determination of Hexavalent Chromium as Model Trace

Yazar Bilgisi : Kaleli-Can, G, Ozlu, B, Özguzar, HF, Onal-Ulusoy, B, Kabay, G, Eom, T, Shim, BS, Mutlu, M
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 16
Yayın Yeri : ELECTROANALYSIS

Makale Adı : Detoxification of hazelnuts by different cold plasmas and gamma irradiation treatments

Yazar Bilgisi : Sen, Y, Onal-Ulusoy, B, Mutlu, M
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 51
Yayın Yeri : INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES

Makale Adı : Quality changes of hazelnut kernels subjected to different cold plasmas and gamma irradiation treatments

Yazar Bilgisi : Onal-Ulusoy, B, Sen, Y, Mutlu, M
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 17
Yayın Yeri : LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

Makale Adı : Aspergillus decontamination in hazelnuts: Evaluation of atmospheric and low-pressure plasma technology

Yazar Bilgisi : Sen, Y, Onal-Ulusoy, B, Mutlu, M
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 32
Yayın Yeri : INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES

Makale Adı : A New and Simple Approach for Decontamination of Food Contact Surfaces with Gliding Arc Discharge Atmospheric Non-Thermal Plasma

Yazar Bilgisi : Dasan, B, Onal-Ulusoy, B, Pawlat, J, Diatczyk, J, Sen, YS, Mutlu, M
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 80
Yayın Yeri : FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY

Makale Adı : Detoxification of Groundnut Cake Naturally Contaminated with Aflatoxin B1 Using Rhodococcus erythropolis in Shake Flask Bioreactors

Yazar Bilgisi : Dogan, OB, Onal-Ulusoy, B, Bozoglu, F, Sagdicoglu-Celep, AG, Cekmecelioglu, D
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : WASTE AND BIOMASS VALORIZATION

Makale Adı : EFFECTS OF PLASMA-MODIFIED POLYVINYLIDENEFLUORIDE AND POLYETHERSULFONE ULTRAFILTRATION (UF) MEMBRANE TREATMENTS ON QUALITY OF SOYBEAN OIL

Yazar Bilgisi : Onal-Ulusoy, B
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 10
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD QUALITY

Makale Adı : Plasma Polymerization Modified Polyvinylidene Fluoride (PVDF) Membrane Development and Characterization for Degumming of Soybean Oil

Yazar Bilgisi : Onal-Ulusoy, B, Tur, E, Akdogan, E, Mutlu, M
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY

Makale Adı : Plasma Modified Membrane for Daily Recovery of Oil from Repeated Frying Operation with Frequent Oil Replenishment

Yazar Bilgisi : Onal-Ulusoy, B, Tur, E, Mutlu, M
Yayın Tarihi : 2013
Atıf Sayısı : 7
Yayın Yeri : JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY

Makale Adı : Surface Modification of Polyethersulfone Membrane to Improve Its Hydrophobic Characteristics for Waste Frying Oil Filtration: Radio Frequency Plasma Treatment

Yazar Bilgisi : Tur, E, Onal-Ulusoy, B, Akdogan, E, Mutlu, M
Yayın Tarihi : 2012
Atıf Sayısı : 36
Yayın Yeri : JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE

Makale Adı : Scanner-based color measurement in L*a*b* format with artificial neural networks (ANN)

Yazar Bilgisi : Kihç, K, Onal-Ulusoy, B, Yildirim, M, Boyaci, IH
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 9
Yayın Yeri : EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY

Makale Adı : A novel method for color determination of edible b oils in L*a*b* format

Yazar Bilgisi : Kiliç, K, Onal-Ulusoy, B, Boyaci, IH
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 14
Yayın Yeri : EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY

Makale Adı : Effects of linalyl oleate on soybean oil flavor and quality in a frying application

Yazar Bilgisi : Onal-Ulusoy, B, White, P, Hammond, E
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY

Makale Adı : Effect of some terpenyl oleates on soybean oil oxidation at 180○C

Yazar Bilgisi : Onal-Ulusoy, B, Hammond, E, White, P
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY

Makale Adı : Linalyl oleate as a frying oil autoxidation inhibitor

Yazar Bilgisi : Onal-Ulusoy, B, Hammond, E, White, P
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 14
Yayın Yeri : JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY

Makale Adı : Performance of some edible oils during heating in a steam pressure cooker

Yazar Bilgisi : Ulusoy, BÖ, Karabulut, I, Turan, S
Yayın Tarihi : 2004
Atıf Sayısı : 7
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD LIPIDS

Ulusal - Uluslararası Grafiği

Yıl - Bildiri Sayısı Grafiği

Toplam Bildiri Sayısı : 22

Bildiri Adı : EFFECT OF GLIDING ARC DISCHARGE ON REDUCING THE MICROBIAL LOAD OF BLACK TABLE OLIVES

Etkinlik Adı : 2nd International Karatekin Science and Technology Conference
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANBOLAT MELİKE, ÖNAL ULUSOY BARAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Teknolojileri
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.12.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :22.12.2023
Basım Tarihi :30.12.2023

Bildiri Adı : Decontamination and Detoxification of Hazelnut with Atmospheric and Low-Pressure Non-Thermal Plasmas

Etkinlik Adı : 19th International Conference on Food Processing Technology
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : Şen yasin,ÖNAL ULUSOY BARAN,MUTLU MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 23.10.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :25.10.2017
Basım Tarihi :23.10.2017

Bildiri Adı : A NOVEL APPROACH IN NON THERMAL PROCESSING OF BIOMATERIALS GLIDING ARC DISCHARGE PLASMA

Etkinlik Adı : ICAT 2016 INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCED TECHNOLOGY AND SCIENCES
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : GÜNAYDIN DAŞAN BEYHAN,ÖNAL ULUSOY BARAN,pawlat Joanna,DIATCZYK JAROSLAW,sen yasin,MUTLU MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.09.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :03.09.2016
Basım Tarihi :01.09.2016

Bildiri Adı : Effects of Non Thermal Atmospheric Plasma System on Hazelnut Part 2 Effects on tocopherols free fatty acids and peroxides contents

Etkinlik Adı : I3th Euro Fed Lipid Congress "Fats, Oils and Lipids; New Challenges in Technology, Quality Control and Health
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ŞEN YASİN,ÖNAL ULUSOY BARAN,MUTLU MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.09.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :30.09.2015
Basım Tarihi :27.09.2015

Bildiri Adı : Effects of Non Thermal Atmospheric Plasma System on Hazelnut Part 1 Effects on Aspergillus sp and aflatoxins

Etkinlik Adı : I3th Euro Fed Lipid Congress "Fats, Oils and Lipids; New Challenges in Technology, Quality Control and Health
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ŞEN YASİN,ÖNAL ULUSOY BARAN,MUTLU MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.09.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :30.09.2015
Basım Tarihi :27.09.2015

Bildiri Adı : Sofralık Zeytinin Üretim Tarzına Göre Gıda Komponentleri

Etkinlik Adı : Koruyucu Çocuk Sağlığında Beslenme ve Alternatif Tıp Uygulamaları Sempozyumu, Kırıkkale Üniversitesi, Kırıkkale
Bildiri Türü : Sözlü Bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY BARAN,LALELİ YAHYA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 06.11.2008
Etkinlik Bitiş Tarihi :08.11.2008
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : Plasma Modified Membrane Application Recovery of Frying Oil from Repeated Frying Operation

Etkinlik Adı : 11th Euro Fed Lipid Congress-Oils and 30th ISF Lecture Series Oils, Fats and Lipids: New Strategies for a High Quality Future
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY BARAN,TUR EREN,MUTLU MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.10.2013
Etkinlik Bitiş Tarihi :30.10.2013
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : Performance of Terpenyl Oleates as Oxidation Inhibitors in Frying Oil

Etkinlik Adı : 97 th American Oil Chemist`s Society (AOCS) Annual Meeting, April 30-3 May, 2006, St. Louis, MISSOURI, USA.
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY BARAN,EARL HAMMOND,PAMELA WHITE
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 30.04.2006
Etkinlik Bitiş Tarihi :03.05.2006
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : Some Physical and Chemical Properties Of Shortenings Sold in Turkey

Etkinlik Adı : 12 th Feeding the World Conference, International Food Technologist (IFT), Chicago,ILLINOIS, USA
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : KARABULUT İHSAN,TURAN SEMRA,ÖNAL ULUSOY BARAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 14.07.2003
Etkinlik Bitiş Tarihi :19.07.2003
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : Effect of membrane filtration on tocopherol content of oils with different total polar compounds

Etkinlik Adı : International Food Congress Novel Approaches in Food Industry NAFI, Çeşme, Turkey
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY BARAN,TUR EREN,MUTLU MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 26.05.2011
Etkinlik Bitiş Tarihi :29.05.2011
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : Determination of total phenolic content of hazelnut and oil coated red pepper method validation

Etkinlik Adı : 11th Euro Fed Lipid Congress-Oils and 30th ISF Lecture Series Oils, Fats and Lipids: New Strategies for a High Quality Future
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : DİLARA BOZKURT,ÖNAL ULUSOY BARAN,MUTLU MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.10.2013
Etkinlik Bitiş Tarihi :30.10.2013
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : Linalyl oleate as an antioxidant for frying oils

Etkinlik Adı : 95 th American Oil Chemist`s Society (AOCS) Annual Meeting
Bildiri Türü : Sözlü Bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY. BARAN, HAMMOND. EARL, WHITE. PAMELA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 09.05.2004
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2004
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : Oleik Asidin Monoterpenol Esterinin Antioksidatif Etkisi

Etkinlik Adı : 14. Biyoteknoloji Konferansı, 30 Ağustos-2 Eylül, 2005, Eskişehir, Türkiye
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY BARAN,HAMMOND EARL,WHITE PAMELA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 30.08.2005
Etkinlik Bitiş Tarihi :02.09.2005
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : Neden Organoleptik Karakteri Yüksek Yağ ve Nasıl

Etkinlik Adı : 1. Aydın Zeytin ve Zeytin Yağı Şenliği Bidiri Kitapçığı
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : LALELİ YAHYA,ÖNAL ULUSOY BARAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi :
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : Improving Frying Oil Quality by Using Membranes Modified with Plasma Polymerisation Lipids Fats and Oils from Knowledge to Application LAMI 083

Etkinlik Adı : 7 th Euro Fed Lipid CongressGraz, Austria
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : TUR EREN,AKDOĞAN EBRU,ÖNAL ULUSOY BARAN,MUTLU MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.10.2009
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.10.2009
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : Yüksek Linolenik Asitli Kanola Yağının Derin Kızartma Sırasındaki Oksidatif Stabilitesi

Etkinlik Adı : 9. Gıda Kongresi, 24-27 Mayıs, 2006, Abant, BOLU.
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY BARAN,ERGİN GÜROL
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.05.2006
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.05.2006
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : Enhancing Frying Quality Of Soybean Oil With Oleate Ester Made From Coriander Extract

Etkinlik Adı : 2nd International Congress on Functional Foods And Nutraceuticals
Bildiri Türü : Sözlü Bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY. BARAN, HAMMOND. E, WHITE. PAMELA, MUTLU, MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 04.05.2006
Etkinlik Bitiş Tarihi :06.05.2006
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : A Novel Method For Regeneration Of Used Waste Frying Oils Preparation Of Hydrophobic Composite Membranes With Plasma Polymerization Technique And Investigation Of It s Application Possibilities Talk 3 5

Etkinlik Adı : 1st International Symposium on Plasma Processing & Biomedical Application, Milos Island, Greece,
Bildiri Türü : Sözlü Bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : TUR EREN,AKDOĞAN EBRU,ÖNAL ULUSOY BARAN,MUTLU MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.08.2008
Etkinlik Bitiş Tarihi :29.08.2009
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : Oxidative and flavor stabilities of Soybean Oil with Polydimethylsiloxane

Etkinlik Adı : 26 th World Congress and Exhibition of the ISF, Prague, Czech Republic
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY BARAN,EARL HAMMOND,PAMELA WHITE
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 30.09.2005
Etkinlik Bitiş Tarihi :02.10.2005
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : Oxidative stability of Turkish Hazelnut Oil Compared with Refined Olive Oil

Etkinlik Adı : World Conference and Exhibition on Oilseed and Vegetable Oil Utilization, Istanbul, Turkey.
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY BARAN,MUTLU MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 14.08.2006
Etkinlik Bitiş Tarihi :16.08.2006
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : Deep frying Performance of Canola Oil during Two Different Frying Intervals and in Addition of Natural Antioxidants

Etkinlik Adı : 12 th Feeding the World Conference, International Food Technologist (IFT), Chicago,ILLINOIS, USA.
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY BARAN,GÜROL ERGİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 14.07.2003
Etkinlik Bitiş Tarihi :19.07.2003
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : Degumming of Crude Vegetable Oil using Plasma modified Composite Membranes

Etkinlik Adı : 9th Euro Fed Lipid Congress-Oils, Fats and Lipids for Healty and Sustainable World Rotterdam,
Bildiri Türü : Sözlü Bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ÖNAL ULUSOY. BARAN, TUR. EREN, AKDOGAN. EBRU, MUTLU, MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 18.09.2011
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.09.2011
Basım Tarihi :

Ulusal - Uluslararası Grafiği

Toplam Kitap Sayısı : 1

Kitap Adı : fskudgslıfuyso

Kitap Türü : Bilimsel Kitap
Yazar Adı : MUTLU MEHMET, KALELİ CAN GİZEM
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : nobel
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-7677-33-2
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2020

Proje&Patent&Tasarım

Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği

Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği

Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği

Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği

Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 14

Proje Adı: Kayısı ve Kayısı Çekirdeği Kullanarak Sağlıklı Atıştırmalık Üretimi

Başlama Tarihi : 24.02.2023
Bitiş Tarihi : 23.10.2023
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-08-22 18:46:12

Proje Adı: Işıltılı Ark Boşalım Soğuk Plazmasının Gemlik Siyah Zeytininin Kalite Parametreleri ve Depolama Stabilitesi Üzerine Etkis

Başlama Tarihi : 15.01.2023
Bitiş Tarihi : 15.01.2023
Proje Konusu : Bu çalışma kapsamında, termal olmayan soğuk plazma çeşitlerinden birisi olan Işıltılı Ark Boşalım (Gliding Arc Discharge(GAD)) plazmasının, İzmir ilinden temin edilen Gemlik tipi siyah zeytinlerde bulunan mikrobiyal yükü azaltmak ve depolama stabilitesini arttırmak için kullanılma potansiyelinin araştırılması amaçlanmıştır. GAD plazma koşulları, Box-Behnken deneme deseninin 2020 yılında hasat edilmiş ve +4 oC de depolanarak doğal mikroorganizma gelişimi gözlenmiş zeytinler üzerine uygulanması ile optimize edilmiştir. Belirlenen optimum koşulu olan 0,7 mL/dk gaz akış hızı, 0,5 cm elektrotlar arası mesafe, 5 dk süre kullanılarak elde edilen kuru hava (%99,9 saflıkta) GAD plazması, 2021 yılında hasat edilen zeytinlere uygulanmıştır. Plazma uygulanmış ve uygulanmamış örnekler, 30°C’deki etüvde 15 gün boyunca depolanmıştır. Depolama öncesi ve sonrası zeytinlerin mikrobiyolojik (küf-maya ve laktik asit bakteri sayısı) ve fizikokimyasal özelliklerindeki değişimler (DPPH ve FRAP antioksidan aktivite tayini, toplam fenolik madde, toplam yağ, α-tokoferol, yağ asidi kompozisyonu, nem, aw, renk) belirlenmiştir. Plazma uygulamasından sonra 2021 yılı örneklerinin logkob/mL olarak küf-maya sayısında %10,7, laktik asit bakterileri sayısında %5,6’lık azalma tespit edilmiştir. Plazma uygulamasından sonra örneklerin, aw, nem, renk, yağ miktarı, yağ asidi bileşimi ve α-tokoferol değerlerinde önemli değişiklik olmamıştır (p>0.05). Buna karşın örneklere plazma uygulanması sonrasında fenolik madde miktarında %21,67, FRAP antioksidan aktivite miktarında %12,89 ve DPPH antioksidan aktivite miktarında %24,46’lık azalma gözlemlenmiştir (p<0.05). Depolama işlemi ile 2021 örneklerinin küf-maya ve laktik asit sayısında sırasıyla %29,02 ve %52,25’lik artış bulunmuştur. Zeytinin fizikokimyasal özelliklerinin tümünde, depolama işleminin azaltıcı etkisinin plazma uygulamasına göre daha fazla olduğu bulunmuştur. Bu çalışma; uygulanan plazma işleminin Gemlik tipi siyah zeytin örneklerinin mikrobiyal yükünün azaltılmasında etkili olurken gıda bileşiminde önemli değişikliklere neden olmadığı ve uygulama sonrası sıcaklığın düşük seviye kalmasından dolayı GAD hava plazma uygulamasının gıdaların ön dekontaminasyon işlemi için ümit vadedici bir yöntem olduğunu göstermiştir.
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2024-01-08 20:48:26

Proje Adı: Işıltılı Ark Boşalım Plazma Uygulamasının Kayısı Çekirdeğinin Dekontaminasyonu Ve Kalitesi Üzerine Etkisi

Başlama Tarihi : 21.12.2021
Bitiş Tarihi : 20.12.2023
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-08-22 18:46:58

Proje Adı: Balın kalite parametreleri üzerine ısıl olmayan(non-thermal) işleme teknolojilerinin etkisinin belirlenmesi: ışıltılı ark boşalım plazması ve ultrason uygulamaları

Başlama Tarihi : 10.03.2016
Bitiş Tarihi : 10.03.2019
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2020-01-19 18:51:16

Proje Adı: Işıltılı Ark Boşalım Mikroplazmasının Gıda Atıklarında Bulunan Bazı Organik Bileşiklerin Uzaklaştırılması Üzerine Etkisinin Belirlenmesi

Başlama Tarihi : 30.07.2015
Bitiş Tarihi : 30.10.2017
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2018-01-09 18:50:45

Proje Adı: Işıltılı Ark Boşalım Mikroplazmasının Çevre ve Biyomedikal Uygulamaları

Başlama Tarihi : 01.11.2012
Bitiş Tarihi : 30.01.2015
Proje Konusu : Işıltılı Ark Boşalım Mikroplazmasının paslanmaz çelik polietilenterafitalat ve silikon yüzeylere kontamine edilen üç farklı bakterinin dekontaminasyonu üzerine etkisinin belirlenmesiKORANET üçlü işbirliği projesi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Avrupa Birliği
Güncelleme Tarihi : 2016-01-14 12:09:19

Proje Adı: Gıda Endüstrisi için Yeni ve Etkin bir Dekontaminasyon ve Detoksifikasyon Yöntemi Atmosferik basınç plazma uygulaması

Başlama Tarihi : 15.03.2012
Bitiş Tarihi : 17.03.2015
Proje Konusu : atmosferik plazmanın küf dekontaminasyonu için kullanımı
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Avrupa Birliği
Güncelleme Tarihi : 2016-01-14 11:50:31

Proje Adı: Linalil Oleatın Üretilmesi ve Kızartma Yağlarında Antioksidan Olarak Kullanılması

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Linalil oleatın sentezlenmesi ve soya yağının termal oksidsyonun önlemesinde kullanılma performansının değerlendirlmesi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : DİĞER
Güncelleme Tarihi : 2015-04-28 06:22:21

Proje Adı: Oleik Asidin Terpenol Esterlerinin Üretilmesi ve Kızartma Antioksidanı Olarak Kullanılması

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Oleik Asidin Terpenol Esterlerinin sentezlenerek bunların soya yağının termal oksidsyonun önleme performanslarının değerlendirlmesi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : DİĞER
Güncelleme Tarihi : 2015-04-28 06:22:45

Proje Adı: Plazma Polimerizasyon PP Tekniği İle Hidrofob Karakterde Kompozit Membranların Hazırlanması ve Kullanım Olanaklarının Araştırılması

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : plazma polimerizasyon yöntemi ile hidrofob karakterde membran hazırlanmsı ve atık kullanılmış kızartma yağlarının filtrasyonu için kullanılması
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Sanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2015-04-15 22:07:24

Proje Adı: Bitkisel Yağlarda Degumming İşlemi için Yeni bir Yöntem Plazma Polimerizasyon PP Tekniği ile Hidrofob Karakterde Kompozit Membranların Hazırlanması ve Ham Yağ Filtrasyonu Uygulaması

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : plazma polimerizasyon yönemi ile membran hazırlanması ve degumming performansının ham soya için test edilmesi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2015-04-28 06:24:05

Proje Adı: Bakteri ve Maya Hücre Duvarı Bileşenlerinin Mitotoksinler ile Etkileşiminin İncelenmesi ve Mikotoksin Analizlarinde Biyotanıyıcı Olarak Kullanımının Araştırılması

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Bakteri ve Maya Hücre Duvarı Bileşenlerinin Mitotoksinler ile Etkileşiminin Surface Plasmon Resonance SPR cihazı ile ölçülmesi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2015-04-28 06:26:23

Proje Adı: Aksaray Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma Çalışmaları İçin Merkezi Araştırma laboratuarı Altyapı Projesi

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Merkezi Araştırma laboratuarı kurulması
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : DİĞER
Güncelleme Tarihi : 2015-04-15 22:05:16

Proje Adı: Kanola Yağında Derin Kızartma Sırasında Meydana Gelen Değişimler ile Eklenen alfa tokoferol ve Askorbil Palmitatın Kanola Yağının Termik Oksidasyonuna Antioksidatif Etkileri

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : alfa tokoferol ve Askorbil Palmitatın Kanola Yağının oksidasyonu önleme performansının değerlendirlmesi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2015-04-28 06:17:33

Patent Adı: Terpene ester compounds as autoxidation inhibitors for frying oils

Başvuru Sahipleri: PAMELA J. WHITE,EARL HAMMOND,BARAN ONAL-ULUSOY
Buluş Sahipleri: PAMELA J. WHITE, EARL HAMMOND,BARAN ONAL-ULUSOY
Kategori: SECTION C - CHEMISTRY; METALLURGY
Patent Sınıf: US PATENT
Patent Adı: Terpene ester compounds as autoxidation inhibitors for frying oils
Güncelleme Tarihi: 2015-04-24 13:40:50
Sistemde kayıtlı tasarım kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı sanat kaydı bulunamadı!

Bilimsel Faaliyetler

Kuruluş Adı: TARIM GIDA VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI-KATI VE SIVI YAĞLAR İHTİSAS ALT KOMİSYONU

Üyelik Durumu : Üye
Başlama Tarihi :2013
Bitiş Tarihi :

Kuruluş Adı: TARIM GIDA VE HAYVACILIK BAKANLIĞI- NUMUNE ALMA VE ANALİZ METODLARI ALT KOMİSYONU

Üyelik Durumu : Başkan
Başlama Tarihi :2013
Bitiş Tarihi :

Kuruluş Adı: YABITED (YAĞ BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ DERNEĞİ)

Üyelik Durumu : Üye
Başlama Tarihi :2010
Bitiş Tarihi :

Kuruluş Adı: EURO FED LIPID

Üyelik Durumu : Üye
Başlama Tarihi :2010
Bitiş Tarihi :

Kuruluş Adı: TSE Ayna Komitesi

Üyelik Durumu : Üye
Başlama Tarihi :2008
Bitiş Tarihi :

Kuruluş Adı: American Oil Chemists Society

Üyelik Durumu : Üye
Başlama Tarihi :2001
Bitiş Tarihi :2008

Kuruluş Adı: Gıda Mühendisleri odası

Üyelik Durumu : Üye
Başlama Tarihi :1999
Bitiş Tarihi :
Sistemde kayıtlı editörlük bilgisi bulunamadı!

Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı

Bilim Alanı : Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Anahtar Kelimeler :
Gıda Teknolojileri
Gıda Kimyası


Güncelleme Tarihi : 2024-05-15 12:56:09

Başarılar & Tanınırlık

DOKTORA BURSU

2003

TÜRKİYE

İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü

1999

TÜRKİYE

Gıda Mühendisliği Bölüm Birinciliği Ödülü

1999

TÜRKİYE

Mühendislik Fakültesi 7. Proje sergisi ödülü-Fakülte Üçüncülüğü ve Bölüm Birinciliği

2010

TÜRKİYE

BEST PAPER AWARD

2006

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

ARAŞTIRMA BURSU

2004

TÜRKİYE

DOKTORA BURSU

2003

TÜRKİYE

İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü

1999

TÜRKİYE

Gıda Mühendisliği Bölüm Birinciliği Ödülü

1999

TÜRKİYE

Mühendislik Fakültesi 7. Proje sergisi ödülü-Fakülte Üçüncülüğü ve Bölüm Birinciliği

2010

TÜRKİYE

BEST PAPER AWARD

2006

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

ARAŞTIRMA BURSU

2004

TÜRKİYE

Duyurular & Dokümanlar

Sistemde kayıtlı duyuru kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı döküman kaydı bulunamadı!